Ljaljić: Stvaranje carinske unije Prištine i Albanije jednostran politički akt 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas ambasadoru Francuske u Srbiji Frederiku Mondoliniju, da je stvaranje carinske unije između Albanije i institucija u Prištini jednostran politički akt, koji je u suprotnosti sa svim naporima za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

U saopštenju iz Ljajićevog kabineta navodi se da je on sa Mondolonijem razgovarao o daljem unapređenju ukupnih odnosa između dve zemlje, kao i o perspektivama za stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu.

Ljajić je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena takvoj ideji, ali da se, nažalost, u poslednje vreme dešavaju stvari koje nemaju nikakve veze sa ekonomijom i u suprotnosti su sa pomenutim procesom.

Ljajić i Mondolini izrazili su nadu da će robna razmena između dve zemlje u ovoj godini premašiti milijardu evra, koliko je iznosila u prošloj godini, kao i da će biti povećan broj francuskih firmi u Srbiji, kojih je trenutno više od 100 sa preko 11.000 zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Ljajić je rekao da u ovoj godini očekuje i povećanje broja francuskih turista u Srbiji, s obzirom na to da je u toku promotovna kapmanja Srbije kao turističke destinacije u francuskim medijima i na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari