Ljimaj: Akcija na severu je udarac organizovanom kriminalu 1Foto:Beta

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je danas da akcije Policije Kosova imaju za cilj udarac mreži organizovanog kriminala, u koju su bili uključeni i neki policijski zvaničnici.

„Danas je policija Kosova imala akciju u nekim regionima, uključujući i opštine Zvečan, Zubin Potok, Severnu Mitrovicu, Južnu Mitrovicu, Srbicu i Glogovac. Akcija ima za cilj udarac mreži organizovanog kriminala u koji su bili uključeni i neki policijski zvaničnici“, napisao je Ljimaj.

Institucije Kosova su, prema njegovim rečima, opredeljene da se bore protiv organizovanog kriminala na celoj teritoriji Kosova.

„Pozivam građane da sačuvaju mir, dok ranjenim policajcima želim brzo ozdravljenje“, napisao je Ljimaj.

Prištinski mediji su javili da je u akciji Policije Kosova i Policijskog inspektorata Kosova uhapšeno najmanje 15 osoba i da je ranjen jedan pripadnik policije.

Tokom akcije u Zubinom Potoku je ranjen jedan pripadnik policije koji je medicinski zbrinut u bolnici u južnom delu Mitrovice i prema informacijama medija on je van životne opasnosti.

Među uhapšenima ima i pripadnika policije iz redova Albanaca i Bošnjaka, kao i civila iz tih nacionalnih zajednica.

Saopšteno je da je istraga imala za cilj borbu protiv ilegalne trgovine robom, zloupotrebe službenog položaja, davanja mita i nedozvoljene trgovine.

U saopštenju se navodi da se „uprkos oružanom otporu na severu Mitrovice policijska operacija nastavlja, uključujući i hapšenja i kontrolu nekoliko lokacija što ima za rezultat prikupljanje relevantnih dokaza uključujući i oduzimanje oružja dugih cevi“.

Više detalja o toj akciji će biti izneto na konferenciji za medije na kojoj će govoriti predstavnici tužilaštva i policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari