Više od 29.500 birača imalo je juče mogućnost da glasa na lokalnim izborima u Kovinu. Glasalo se na ukupno 25 biračkih mesta, koja su otvorena u sedam sati ujutro, a građani su birali 45 odbornika novog saziva Skupštine opštine Kovin.


Do 13 sati na birališta je izašlo je 23 odsto upisanih birača, saopštila je izborna komisija. „Nisu zabeležene ozbiljnije nepravilnosti niti pritužbe učesnika na izborima“, izjavio je zamenik sekretara izborne komisije Mića Vukosavljević. Građani su se opredeljivali između deset izbornih lista stranaka, koalicija i udruženja građana i to „Koalicije Sava Krstić – Pokret za preporod – URS“, SVM – Ištvan Pastor, SNS – Aleksandar Vučić, „Za bolji Kovin – Bojan Pajtić“, SRS – Dr Vojislav Šešelj, PUPS – Jovan Krkobabić, LSV – Nenad Čanak. Za odbornička mesta konkurišu i Koalicija „SPS- Ivica Dačić – JS – Dragan Marković – SDSP – Rasim Ljajić“, Grupa građana „Nova lista – Željko Nikolić Goša“ i DSS – Vojislav Koštunica.

U Kovinu su 2009. održani vanredni lokalni izbori pošto se tadašnja koalicija na vlasti, sastavljena od radikala i „Grupe građana Sava Krstić“, raspala posle raskola unutar SRS i nastanka SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari