Lončar: Insistiraćemo da se reši slučaj “Žute kuće” 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik Srbije i Vlada će snažno insistirati da se reši slučaj „Žuta kuća“, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar u parlamentu, gde je šefica poslanika Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić upitala da li će i to biti tema sutrašnjeg sastanka Aleksandra Vučića sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Ono što sigurno mogu da kažem je da će predsednik insistirati na tome i ni u jednom momentu nećemo odsutati od toga, rekao je Lončar u skupštinskoj debati, istakavši da je u tom slučaju urađen predistražni postupak i da je sve spremno da se na tome radi.

Siguran sam da to ne može da se sakrije i da će izaći na svetlost dana. U svakom slučaju, ni predsednik Srbije ni Vlada neće odustati od toga, snažno će insistirati da se to reši, zaključio je Lončar.

Rašković Ivić je u raspravi o zakonskom predlogu o presađivanju oragana izrazila bojazan da se u Srbiji, kao prilično neuređenoj zemlji sa dosta kriminala, transplantacija ne pretvori u safari na ljude, ukoliko se ne uspostavi sistem koji bi to sprečio.

Sutra se Vučić sastaje sa Tačijem, koji je, prema izveštajima izvestioca Dika Martija, imao veze sa onim što se dešavalo u „žutoj kući“. Niko ne kaže da je on bio glavni, ali je svakako okretao glavu, rekla je Rašković Ivić. Zanima me da li će Vučić sutra na sastanku to pomenuti takozvanom predsedniku takozvanog Kosova, upitala je Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari