LSV i VP: Vojvođanski front je front građana koji ne daju na sebe i ono što je njihovo 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvođanske partije (VP) najavili su na tribini u Žablju da će Vojvođanski front zvanično biti formiran do oktobra ove godine i istakli da je on „poslednji front građana koji ne daju na sebe i ono što je njihovo“.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak rekao je da su mnogi političari dolazili i prolazili, ali da je LSV opstala, kao i njena borba za Vojvodinu.

Na kritike da LSV nije „prava opozicija“, Čanak je rekao da on ne vodi „vikend-stranku koja šeta“, već ozbiljnu političku organizaciju, čiji su članovi i članice „ostavili živote u toj borbi“, budući da za njih „ne postoji rezervni plan, osim Vojvodine“.

Predsednik VP-a Aleksandar Odžić optužio je vlasti u Beogradu da imaju „kolonijalni odnos prema Vojvodini“.

Dodao je da Vojvodjanski front okluplja „prave borce“ za interese Vojvodine“, koji su jedina prepreka na putu da se završi „pljačkaški pohod“.

Predsednik Izvršnog odbora LSV-a Saša Šućurović najavio je da će Vojvodjanski front zvanično biti formiran do oktobra ove godine.

Potpredsednik VP-a Petar Ilić upozorio je da u Vojvodini „nestaju sela, da iz nje odlaze mladi, da privreda propada“.

On je podsetio da je u periodu pre nego što je Miloševićev režim neustavno ukinuo vojvodjansku autonomiju, Vojvodina posle Slovenije imala najveći bruto društveni proizvod u tadašnjoj Jugoslaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari