LSV: Premijerka da smeni Nenada Popovića 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Nenada Popovića, navodeći da je Popović svojim izjavama da „evropskih integracija više nema“ i da „srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu“, po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista.

„Republika Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, niti  premijerka i pojedini ministri u vladi mogu slati različite poruke svojim građanima i svetu. Ministar Nenad Popović je svesno naneo štetu evropskim integracijama Srbije i ugledu naše zemlje. Zbog toga, on ne zaslužuje slobodu da sam odluči da li će ostati u vladi, nego bi premijerka trebalo da ga smeni“, poručio je LSV u saopštenju.

Ta smena bi, kako navode, bila i jasan signal, kako eventualnim drugim ruskim lobistima u vladi, tako i evropskim zvaničnicima, o tome da je naša zemlja odlučna da bude deo evropske porodice.

„A, što se tiče Popovićevog zaključka „Dogodine u Prizrenu“, predlažemo mu da ne čeka sledeću godinu, nego da odmah ode i ostane tamo. Ako to zaista hoće. I ako može“, dodaje LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari