LSV: Zašto odlaze mladi iz Zrenjanina? 1Foto: Logo

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Dejan Čapo upitao je predstavnike zrenjaninske vlasti zašto se nisu odlučili da afirmativnim merama pokušaju da spreče odlazak mladih iz Zrenjanina.

Mladi odlaze iz Zrenjanina, jer nemaju mogućnost da se zaposle ili da ostvare pristojnu zaradu, upozorava Čapo, povodom najave da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja formiranti Koordinacioni tim za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija kako bi se zaustavio masovni odlazak mladih iz zemlje.

-Ne želimo da budemo dovedeni u situaciju da mladi moraju da odu iz svog grada da bi mogli da žive normalno, da moraju da žive život stranaca kojima nedostaje rodni grad i država, da roditelji svoju decu i unuke viđaju samo preko skajpa i komuniciraju sa njima putem društvenih mreža. Želimo mladost i osmehe u Zrenjaninu. Zato odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine još jednom traže od predstavnika gradske vlasti da oforme radnu grupu koja bi radila na poboljšanju položaja mladih u našem gradu, jer to je zajednički cilj svih nas koji živimo u Zrenjaninu – navodi mr Dejan Čapo, predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina.

U reagovanju on kaže da se sela gase, jer se poljoprivredno zemljište daje u zakup samo podobnima u vlasti, pa u njima ostaju samo najstariji stanovnici, a koliko je život u selu težak govori i podatak da kuće u selima oko Zrenjanina koštaju svega par hiljada evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari