LSV: Zašto su otkazani izbori za MZ Novi Bečej i Kumane? 1Foto: logo LSV

Zašto su otkazani izbori za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane pita LSV, iako je, kako kažu u saopštenju, izborni materijal odštampan i podeljen, iako su isplaćene dnevnice Izbornoj komisiji.

Kako se navodi u saopštenju, kandidati su predali neophodne potpise podrške, a domaćinstva je opsedala partijska pešadija Srpske napredne stranke, koja je i na Fejsbuku krenula u rat na sve ili ništa.

-Na zvaničnom opštinskom sajtu o otkazivanju nema ni reči a na Fejsbuk profilu opštine samo šturo objašnjenje da se izbori odlažu usled donetih izmena i dopuna zakona o lokalnoj samoupravi. Da li je SNS otkazala izbore za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane zbog nesposobnosti da sakriju aferu sa isključenim telefonima u Domu zdravlja ili zbog svega onoga što nisu uradili jer zakonska regulativa predstavnike vladajuće stranke nikad ni u čemu nije sprečila, kada su bili sigurni u svoju pobedu. Recimo njihove SNS kolege u Šidu idu na izbeore za MZ iako nisu uskladili propise– pitaju iz Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej.

LSV navodi da ako u usklađivanje sa zakonom spada raspisivanje izbora pod normalnim, demokratskim uslovima, na osnovu kog će kandidati imati mogućnost da daju svoje predstavnike za izbornu komisiju i biračke odbore, onda prihvataju odlaganje.

-Ako je prihvaćena činjenica da su izbori za MZ nestranački i da Aleksandar Vučić nema dovoljno vremena da bude član Saveta MZ Novi Bečej, pa da je samim tim neprihvatljiivo da lista nosi njegovo ime i iznad svega odustajanje od ucena, pretnji i manipulacija, LSV pozdravlja ovu odluku o odlaganju izbora za MZ. Nažalost iskustvo nam govori da je u pitanju samo procena centrale stranke da u ovom trenutku novobečejski SNS nema šanse da osvoji zadovoljavajuće rezultate – kažu novobečejski ligaši.

LSV pita ko će odgovarati za to što je do sada potrošeno za izbore kojih neće biti i gde je izveštaj o utrošku sredstava samodoprinosa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari