Lutovac nakon sastanka sa predstavnicima EP: Tražimo da se građanima vrate prava i slobode 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je današnji sastanak sa predstavnicima Evropske komisije bio usmeren na agendu, format i način kako doći do sporazuma koji bi bio konkretan i kako obezbediti fer izbora.

„Ova grupacija stranaka predočila je ono sto je suštinaki problem“, rekao je Lutovac posle sastanka na kojem je, prema njegovim rečima, bila proevropska opozicija.

On je rekao da oni ne govore o ustupcima, već o pravima pravima građana i slobodi medija.

„Ne treba svoditi priču o razgovorima na to da mi tražimo nešto za sebe u izbornom procesu, već tražimo da se građanima vrate prava i slobode“, naglasio je Lutovac.

On je rekao da ono što su postavili kao ciljeve – slobodu medija i prava građana, mora biti na dnevnom redu i da za slobodu medija daju konkretne predloge.

Lutovac je naveo da za javne servise predlažu paralelno uredništo ili gostujuće urednike, ali da su otvoreni ako ima i drugih boljih predloga.

„Cilj je slobodan servis da građani čuju i drugo mišljenje“, rekao je Lutovac. On je istakao da je dijalog sa evropskim posrednicima „jedini pravi dijalog“, a da su oni koji prihvataju posredovanje Aleksandra Vučića i Ivice Dačića spremni da izađu na izbore.

Lutovac je dodao i da taj dijalog služi da se dijalog uz posredòvanje EK „razvodnji“ kako postoje neki koji zele da razgovaraju sa strancima i drugi koji ne žele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari