Lutovac: Nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Danas nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci, a onaj koji se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke, poručio je predsednik DS Zoran Lutovac, naglašavajući da neće biti otimanja ili gašenja stranke.

Lutovac je, na današnjoj konferenciji za novinare koja je sazvana zbog odnosa u DS, poručio da nema podela u stranci.

Ovo je, prema njegovim rečima, upozorenje javnosti na pokušaje večitih funkcionera u toj stranci da u saradnji sa režimom predstave da se radi o novim podelama u DS.

Lutovac je objasnio da su pred strankom promene Statuta, jer DS više nije vladajuća stranka, već neko ko je ponašanjem večitih funkcionera doveden na margine političkog života, potom je potrebno sprovesti izbore na lokalu, pa tek onda održati opšte izbore u stranci.

On je odbacio tvrdnje bivšeg člana stranke Branislava Lečića kako nije odgovorio na „pruženu ruku za razgovor“, uz napomenu da su sva vrata u DS otvorena, od predsednikovih, do opštinskih odbora.

Ne, hteli su neformalnim putem, kao što su navikli, u kafićima, da vode politiku u DS, a toga neće biti dok sam ja predsednik, poručio je Lutovac, uz napomenu da pravila važe isto za sve, i da je zakon isti za sve.

Za ugledne i zaslužne u stranci pre svega to treba da važi, naglasio je Lutovac i istakao da se ne boji „gašenja stranke“.

Lutovac je rekao da je Lečić prošao kroz sve ideologije i u svim strankama u kojima je bio, od Demohrošćanske stranke Srbije, Moje Srbije, Liberalno demokratske partije, a zajedničko je svima da su marginalizovani saveznici Aleksandra Vučića ili ih nema.

To se sa DS neće dogoditi, uveren je on.

Sekretar stranke Dušan Dinčić naglasio je da je rukovodstvo DS, da bi se sprečili pokušaji otimanja stranke od struje koja danas organizuje izbore, uputilo dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje vodi registar političkih stranaka.

Očekujemo da grupa koja danas sporovodi izbore pokuša da se upiše u registar, rekao je on, pa očekujemo da Ministarstvo neće dozvoliti upis novog ovlašćenog lica u Registar nekim fantomskim putem.

Ukoliko se to dogodi, najavio je Dinčić, iskoristićemo sva pravna sredstva, pa ako treba i obratiti se sudu u Strazburu, jer su pravda i zakon na našoj strani.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Lutovac: Nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci”

 1. Eglezmplar vrhunske sramote i degradacije Ds-a i opozicije . Covek ne zeli izboe,menja statut ,sa znacajnim delom stranke je u sukobu ,cak i sa onima koji su glasali za njega i ponavlja mantre u nedogled . A sada Lecicu spocitava u kojim je strankama bio,a ko je postavio Lecica da govori na protestima ,mozda Vucic ili taj isti Lutovac ? Naravno ,opozicija ne reaguje,unutrasnja stvar Ds-a ,neki cak i podrzavaju doticnog .Dakle,borba zubima i noktima za vodjstvo opozicione stranke .Ima li boljeg primera sta ce raditi ,kada dodju na vlast ? Naravno,ja ovde cesto kritikujem opoziciju,pa licim na Basaru ali ne znam sta se vise moze reci o vlasti ,za koju ne verujem da iko misli da nije uzas ali da se borimo dugo vremena,sa dosta energije i pozrtvovanosti da dodju DJilas,Obradovic,Lutovac i Jeremic i da se dogovaraju sta ce da rade sa drzavom,kao sto sad toliko dobro rade,da ne dizu rejting sa 25 na 30 posto cele opozicije,toliko godina ,to je zaista bespredmetno .

  • Nemanja, zna se dobro kad su izbori u Ds, a ne kad se pucistima prohte.
   Da je Lecic predsednik stranke, ja bih se isclanila odmah.
   Nek ide sa svojim gorilama iz Madlejanijuma. Stvarno sramota da Lecic bude predsednik Ds. Posto ga u Ds niko nece, sad pravi puč i na silu hoce da preotme funkciju.

   • Ja nisam clan te stranke ali ono sto pisete nije istina.Vodjstvo Ds-a je dovelo obezbedjenje koje je imalo spisak koga da pusti ,a koga ne ,prema nekim projekcijama vodjstva te stranke .Kako to Lecic hoce da preotme stranku,ide se na izbore,pa ko dobije on je predsednik .Problem za Lutovca je sto dobar deo onih koji su glasali za njega su sada protiv i on ih ignorise ,uprkos njihovim funkcijama u stranci, sada jos hoce da menja statut ,raspusteni su odbori ,potpresednici se ne pitaju ni za sta,samo se zna da je ova Dragana Rakic bliska Lutovcu i to je cela stranka,koja omalovazava jednu Vidu Ognjenovic .Ako je to dobro za stranku ,ja onda nisam u stanju da shvatim neke cinjenice .

   • U kom DS-u neće Lekića? Tom vašem? Lutovac je zalutao u DS, on nije ni da bude član a kamoli predsednik.

    • Prvo nauči kako se čovek preziva, pa onda komentariši. Ti si zalutao na ovaj portal sa Informerovog.

 2. Kad je Lečiću toliko stalo da bude predsednik DS-a, a nema nikakve šanse, neka ga pučisti pod hitno kandiduju za predsednika SAD-a. Ako pobedi, zamislite kako bi delio olovke.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.