Foto: Demokratska stranka / TW

„Izbori mogu biti izbori samo ako se slobodno formira volja, da građani mogu bez pritisaka i ucena da dodju tog dana da glasaju i da glasaju za koga žele, a ne da budu ucenjivani poslom ili bilo čime drugim da će, ako glasaju drukčije, snositi bilo kakve konsekvence“, rekao je Lutovac u Paraćinu gde je održana sednica Predsedništva Ujedinjene demokratske stranke.

Lutovac je kazao da je to protivzakonito i upozorio da će „svi oni koji pristaju da podlegnu takvim pritiscima, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to“.

On je rekao da izbore ne čini samo dan kada se ubacuje listić u kutiju.

„Izbore čini formiranje izborne volje i izražavanje izborne volje bez pritisaka i drugih nezakonitih radnji koje utiču na to glasanje. Da biste formirali slobodnu izbornu volju potrebno je da imate pristup informacijama, potrebno je da možete kao opozicija da se predstavite gradjanima i potrebno je da gradjani mogu da prime informacije“, rekao je Lutovac.

On je kazao da danas nema mogućnosti da gradjani dodju do relevantnih informacija, da dodju do toga šta misle druge političke opcije osim one koja je na vlasti.

„To je ključni problem oko kojeg moramo da raščistimo stvari. Ne pristajemo da izlazimo na fingirane izbore“, izjavio je Lutovac.

Povezani tekstovi