Macura: Krajnji cilj formiranje stranke 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Bivši članovi Pokreta Dosta je bilo predali su Agenciji za privredne registre dokumentaciju za registraciju Udruženja građana „Pokret centra“ čiji je jedan od ciljeva formiranje političke stranke, saznaje  Danas.

“Nakon što je krajem marta i početkom aprila došlo do cepanja Poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije i odlaska velikog broja narodnih i pokrajnskih poslanika, gradskih i opštinskih odbornika, čitavih odbora i pojedinaca shvatili smo da nismo odustali od politike već da se organizacija kojoj smo iskreno želeli da pripadama sada nalazi na nekom drugom mestu” , kaže Tatjana Macura , šefica poslaničkog kluba Slobodni  poslanici u Skupštini Srbije .

Ona za  naš list kaže da je o važno da se pravno formalizuje dalje delovanje Centra. “Počinjemo sa udruženjem građana, a naš krajnji cilj je formiranje stranke. Kao što smo i obećali – ovo je prvi korak i mi ne odustajemo”, kaže Macura i dodaje da je  Srbiji  preko potrebna nova politička scena neopterećena sujetama lidera, novi ljudi i nova politička kultura.

Osnivače predstavljaju svi članovi Poslaničke gupe Slobodni poslanici, pokrajinski poslanici, odbornici i pojedinci koji su ostali verni principima i vrednostima zbog kojih su ne tako davno ušli u politiku. Zakonski zastupnici su narodni poslanici Nenad Božić i Tatjana Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari