Maja Videnović, šefica informativne službe biće kandidatkinja za potpredsednicu DS na predlog Dragana Đilasa, saznaje Danas. Ona će biti druga žena u Đilasovom timu ako on pobedi na stranačkim izborima zakazanim za 31. maj.


Produženi rok za predaju kandidatura za stranačke organe u DS ističe danas u 18 sati. Za sada je poznato da će se za lidersko mesto nadmetati Dragan Đilas, sadašnji predsednik demokrata, i Bojan Pajtić, njegov sadašnji zamenik.

Đilas će za svog novog zamenika predložiti Dragana Šutanovca, a osim Videnovićeve, za potpredsednike Borislava Stefanovića, Gorana Ješića i Natašu Vučković. Prema našim saznanjima juče su dovoljnu podršku odbora za kandidovanje imali Šutanovac, Ješić i Stefanović.

U Pajtićevom timu za sada su Gordana Čomić, Slobodan Milosavljević i Dejan Nikolić. I Miloš Đajić, član Glavnog odbora, prikupio je, prema našim saznanjima dovoljno potpisa za kandidaturu, i biće nezavisni kandidat za potpredsednika stranke.

Iako je bilo reči među demokratama o odlaganju Izborne skupštine zbog situacije u Srbiji i nemogućnosti da se vodi stranačka kampanja jer se funkcioneri DS bave saniranjem poplava, kako kažu izvori Danasa, minimalne su šanse da dođe do toga. Kako saznajemo, neki od kandidata za potpredsednike uveliko vode stranačku kampanju, dok će neki početi ovog vikenda da obilaze odbore, a neki čekaju ukidanje vanrednog stanja.

Prema rečima Dušana Elezovića, predsednika Organizacionog odbora, koji priprema Izbornu skupštinu, u subotu će se znati ko su sve kandidati i ko od njih formalno ispunjava uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari