Majka: Izbacili mi dete iz vrtića bez razloga 1Foto: Twitter/ SSP

Petogodišnja Marta izbačena je iz dečijeg vrtića „Prva radost“ iz Žitorađe, kako tvrdi njena majka, Marija Milojević, iz čista mira i bez zakonskih osnova.

Ipak, kako tvrde iz Stranke slobode i pravde, do ovog slučaja je došlo zbog političke angažovanosti Martinog oca koja se nadležnima nije svidela.

Sa tim stavom, na svom Tviter nalogu oglasio se Dragan Đilas, predsednik te stranke, rečima: „Aleksandre Vučiću, ove dečije suze i nemoć majke da ih zaustavi, tebi i tvojim neljudima Srbija nikad neće oprostiti.“

Marta je iz vrtića izbačena nakon tri godine boravka, nakon čega se njena majka, Marija Milojević, obratila nadležnoj inspekciji, lokalnoj samoupravi. Devojčicina majka, kako prenosi portal Prokuplje na dlanu, tvrdi da su „sve obaveze u protekle tri godine uredno izmirivane“.

– Jedan roditelj mi je rekao da su istakli spisak dece koja ne idu u vrtić i kada sam videla da je moja ćerka na njemu nisam mogla da verujem. Mi smo pre tri godine potpisali ugovor i smatrala sam da se automatski produžava. Otišla sam da pitam u čemu je problem, ali su mi rekli da je sve urađeno po Pravilniku ustanove, a da su pravila promenjena. Dalje objašnjenje nisam dobila. Međutim, na sajtu vrtića je i dalje isti pravilnik, a mi smo se strogo držali tog pravilnika. Onda je sutradan opet izašao spisak i ona je bila treća ispod crte. Obratila sam se Prosvetnoj inspekciji u Nišu i dobila obaveštenje, nakon njihove intervencije, da su utvrdili određene nepravilnosti nakon moje pritužbe, ali ni to nije urodilo plodom. Sada se čeka odluka lokalne samouprave o proširenju liste za još 20 odsto koliko je zakonski dozvoljeno, navela je Marija, a prenosi portal Prokuplje na dlanu.

Do ove odluke ne zna zašto je došlo, a borbu za svoja prava nastavlja dalje i, kako kaže, „neće stati dok ne istera pravdu“ te je angažovala i advokata.

Do nadležnih list Danas nije uspeo da dođe jer su iz predškolske ustanove rekli da direktor, Srđan Pilović, nije tu i da ni sa kim o tome ne možemo razgovarati, te nam zalupili slušalicu. Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, takođe se nije javljao na telefon. On je za druge medije izjavio da je reč o bodovanju jer su primljena i nova deca.

Ipak, prema izjavi zamenika predsednika opštine, do ovog slučaja je došlo jer se devojčicin otac bavi politikom, te se otvara pitanje da li je i ovaj slučaj odraz političkog kažnjavanja zbog političkog delovanja jer, kako navode iz Stranke slobode i pravde, devojčicin otac je njihov član.

Đilas: Najbesprizorniji obračun

Zbog toga što decu izbacujete iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke – odgovaraćete, izjavio je Dragan Đilas, lider SSP, na osnivanju lokalnog odbora te stranke u Kikindi. Kako je ocenio, to je „najbesprizorniji“ metod obračuna sa političkim neistomišljenicima režima koji ne preza ni od čega.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

25 reagovanja na “Majka: Izbacili mi dete iz vrtića bez razloga”

  1. Ako posle ovoga ne izađe ceo grad na protest, a neće, to je dokaz da mi nismo sposobni da živimo u sistemu parlamentarne demokratije. Džabe priče o medijim, Informeru, Pinku, narod to hoće, a Danas neće čak i da mu se da besplatno. Zapanjujuće je kako to niko ne želi da vidi.

  2. Svi Zakoni u Srbiji imaju jedno ime – Aleksandar Vučić. Ako ovo patološki Egonarcist pročita porašćemu uši kao Martinoviću. A ne zna šta će da ga snađe. Ajd da ga podsetim kako je prošao Čaušesku. I to čovek koji nije lagao niti krao kao ovaj naš.

    • I Čaušesku je u javnosti govorio kako je sve stekao poštenim radom. Mi u to nismo ulazili, ali je njegov narod znao i odlučio.

  3. Ovo je vreme diktature SNS, ovde je država prestala da postoji, a to je eklakantan primer fašističke države gde svaki onaj ko nije u partiji treba da bude bez ikakvih prava na rad, slobodu izražavanja i prava na dostojanstven život.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.