Makron zvanično u Srbiji 5. i 6. decembra 1Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Francuski predsednik Emanuel Makron dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 5. i 6. decembra, objavljeno je danas na sajtu Jelisejske palate.

Emanuel Makron bi trebalo da stigne u Beograd u sredu popodne, objavljeno je u agendi francuskog predsednika.

Prema nedavnom pisanju beogradskih medija, francuski predsednik dolazi u Beograd sa porukom da će podržati svaki predlog za kosovski problem, odnosno razgraničenje, onako kako bi to Beograd prihvatio.

Makron je juče, neposredno po povratku iz Argentine, obišao Trijumfalnu kapiju u Parizu, koja je ispisana grafitima i ispod koje su se u subotu sukobili demonstranti i policija. Na istom mestu u Parizu, 11. novembra upriličeno je obeležavanje stogodišnjice Velikog rata, a raspored po kojem su stajali državnici u centralnoj loži izazvao je polemike u srpskoj javnosti, a tim povodom se oglasio i predsednik Srbije, rekavši „da nije hteo da pravi skandal„.

Da podsetimo, demokrate svih profila su slavile zbog toga što je proevropski orijentisan centrista Emanuel Makron, a ne Marin le Pen iz ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta, postao novi predsednik Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari