Malagurski: Apsolutni je hit da ja budem predsednik DJB 1

„Ja da budem predsednik Pokreta Dosta je bilo, to je apsolutni hit. Slatko ste me nasmejali, ali nemam namere da budem predsednik bilo čega. Ja sam novinar i filmski režiser i ne želim da se bavim politikom“.

To kaže za Danas Boris Malagurski reagujući na spekulacije da mu je osnivač DJB Saša Radulović, nakon dva neuspešna izbora rukovodstva pokreta, nudio da bude novi predsednik DJB.

Malagurski ne skriva da su mu mnogi političari do sada nudili da uđe u politiku. „Nudili su mi da agitujem za jednu, drugu stranu, da se politički angažujem, a prve ponude su krenule od 2016. godine. Ne bih da nabrajam ko mi je šta sve nudio, ali za protekle tri godine odbio sam sve ponude, jer sam ja prevashodno novinar i filmski režiser koji se bavi drugačijim temama“, ističe Malagurski za Danas.

On je prethodna dva dana učestvovao na političkim tribinama u Beogradu i Novom Sadu zajedno sa Sašom Radulovićem i hrvatskim političarom Ivanom Pernarom, koje je vodila Hana Adrović.

U informativnoj službi Dosta je bilo rečeno nam je da se do sada nije stigla nijedna kandidatura za predsednika i potpredsednika pokreta, ali i da će ukoliko i stigne neka prijava imena biti poznata tek dva-tri dana pred stranačke izbore koji su zakazani za 19. oktobar.

Inače, DJB je do sada organizovao neuspešne izbore u dva navrata, u decembru 2018. i februaru 2019. godine, na kojima se niko nije kandidovao, uprkos činjenici da je čak dve trećine članstva potpisalo apel osnivaču DJB Saši Raduloviću da se vrati na čelo stranke koju je 2016. godine uveo u parlament.

Interesovanje da se kandiduje za predsednika nije pokazala ni Branka Stamenković, koja je 2018. godine nakon smene Branislava Mihajlovića preuzela dužnost predsednika. Prilikom preuzimanja dužnosti Stamenkovićeva je članstvu predstavila svoj osnovni cilj – da očuva organizaciju i vrati Sašu Radulovića na čelo DJB.

Pokušali smo juče da saznamo da li će se možda ona kandidovati za funkciju predsednika, ali nije odgovarala ni na poruke ni na pozive.

Pokret DJB zakazao je za 19. oktobar izbornu skupštinu na kojoj će birati svoje četvrto rukovodstvo za šest godina postojanja. Podsećamo da je Saša Radulović, osnivač i prvi predsednik DJB u martu 2018. godine nakon izbora u Beogradu, zajedno sa kompletnim tadašnjim rukovodstvom podneo ostavku.

Za novog predsednika izabran je Branislav Mihajlović, koji je tu ostao kratko jer je, zbog neslaganja sa Radulovićem, zajedno sa još nekoliko poslanika napustio poslanički klub, nakon čega je razrešen dužnosti.

DJB je tako ostao bez predsednika i poslaničkog kluba, a od 18 poslanika koliko je ovaj pokret imao na početku, broj je danas sveden na tri, a i oni su svi zamenjeni u skupštinskim odborima poslanicima koji su napustili DJB i osnovali Stranku moderne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari