Marinković: Nije mi poznato da će sednica biti u Sava centru 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije nije još zakazana, pa prema tome nije tačno da će sednica biti održana u Sava centru umesto u Domu Narodne skupštine.

Bar ja do ovog momenta nemam takvu informaciju. Video sam da je još neko pustio tu priču o sednici u Sava centru, ali to apsolutno nije tačno i nema ni potrebe za tim – kaže za Danas Vladimir Marinković, dosadašnji potpredsednik Skupštine Srbije i poslanik na listi Srpske napredne stranke, reagujući na saopštenje pokreta Dosta je bilo da će konstitutivna sednica biti održana u konferencijskoj sali Sava centra i da vlast ovo bežanje od naroda opravdava virusom.

Marinković napominje da je tačno da je veći prostor u Sava centru, ali iz epidemioloških razloga bolja je zgrada parlamenta na Trgu Nikole Pašića.

„Sava centar ima staru centralnu klimu koja bi nas pobila“, objašnjava Marinković i dodaje da nema ni informaciju kada će sednica biti održana, osim da će to biti u zakonskom roku.

Na pitanje da li su tačne informacije da je on viđen za novog predsednika parlamenta umesto Maje Gojković, on kaže da ni sa kim o tome nije razgovarao, ali da se ne bi ljutio ukoliko bi do toga došlo.

Poslednji rok za konstituisanje novog parlamenta je 4. avgust, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih izbornih rezultata, što je RIK učinio na elektronskoj sednici 5. jula.

Sednicu, da podsetimo, zakazuje predsednik Narodne skupštine, iz prethodnog saziva, dakle Maja Gojković, a predsedavaće joj najstariji poslanik Smilja Tišma, poslanica sa liste Socijalističke partije Srbije.

U vođenju sednice pomagaće joj najmlađi poslanici sa liste SNS, SPS i Šapićevog SPAS-a.

Pred početak sednice već je napravljen raspored budućeg sedenja u parlamentu, tako što će naprednjaci i socijalisti zauzeti stara mesta, dok će poslanici SPAS-a sedeti na mestima na kojima su poslednje četiri godine sedeli poslanici Demokratske stranke.

Kako sada stvari stoje u novom sazivu parlamenta biće i desetak poslaničkih klubova – SNS, SPS, JS SPAS-a, SVM, PUPS, SDPS , PS i Narodna seljačka stranka, a Muamer Zukorlić, udružen sa još jednim poslanikom može, takođe, da formira poslanički klub, budući da njegova stranka ima četiri poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari