Marković: Priča Jelene Anasonović je apsurdna 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Srđan Marković, bivši aktivista pokreta „1 od 5 miliona“, navodi za Danas da je tačno da je telefon Jelene Anasonović bio na kratko kod njega još proletos, povodom neobične rasprave na društvenim mrežama bivših saboraca iz ovog pokreta.

Marković objašnjava da mu je, kako je njegov telefon bio u servisu, Anasonović ponudila svoj na korišćenje koji je, kako tvrdi, ubrzo vratio.

– Telefon nije kod mene od onda. Međutim, ona je taj telefon ostavila kod jedne naše saborkinje pre nego što je otišla na more krajem leta – kaže Marković.

Upitan da li je tačno da je Anasonović pokušala da ga kontaktira, ali bez uspeha, Marković odgovara odrično i ističe da je situacija, naprotiv, obrnuta, što je, tvrdi, dokumentovano u pisanim porukama razmenjenim sa njim i drugim ljudima.

– Ona je podnela prijavu policiji protiv mene za utaju telefona koji nije ni bio kod mene, a koji nije htela da uzme od osobe kod koje je ga je ostavila. Naša saborkinja ju je više puta kontaktirala da se nađu da joj da telefon, što je Jelena odbijala. Naravno, to je sve dokumentovano i dostavljeno policiji – tvrdi Marković.

Na pitanje da li je Jeleni Anasonović posredno poručio da „tek sad nema nameru da joj vrati telefon“, on odgovara da nije, te da ta laž i cela apsurdna situacija koju je kreirala govori mnogo o njoj kao osobi.

– Kada malo bolje razmislite, cela priča nema smisla. Kako ja mogu da vratim telefon koji nije ni bio kod mene i za koji zna da nije kod mene, već kod naše saborkinje, sa kojom neće da se vidi i da isti uzme? Da joj je telefon bio bitan, našla bi se sa njom i uzela ga – navodi Marković.

Upitan zbog čega ga Anasonović pominje sada kada je izašao iz organizacije „1 od 5 miliona“, on odgovara da je ona planirala da priča o telefonu izađe u javnost i da, napadajući organizaciju preko njega, „nahrani svoju sujetu i ego“.

Marković dodaje da ne veruje da bi ga Anasonović pominjala da priča nije podgrejana na Tviteru i da „nije morala da se brani“.

Na pitanje da li joj je pominjani telefon kupila majka u Nemačkoj, kako tvrdi Anasonović, ili lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kako ističu pojedine aktivistkinje „1 od 5 miliona“, Marković odgovara kratko: „Taj telefon joj je kupila majka“.

Pošto je viđen na protestu pod geslom „Bojkot“, pitamo Markovića da li učestvuje u organizaciji subotnjih šetnji.

– Ne učestvujem u organizaciji šetnji. Iskreno, trenutno mi je dosta organizovanja bilo čega, ali tu sam na svakom i uvek sam rad da pomognem gde god mogu. Tako da ću iskoristiti ovu priliku i pozvati sve na protest u subotu na Platou od 18 časova – završava Marković.

Podsetimo, do javne rasprave došlo je nakon što je bivša prva aktivistkinja „1 od 5 miliona“ Jelena Anasonović podnela prijavu protiv Markovića zbog telefona, a sadašnja aktivistkinja pokreta Tea Vukadin, odnela uređaj u policiju, to slikala i okačila na društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari