Marković: U SNS nema podele na VIP i ostale i četvrti red nije kazna 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Poznajući Aleksandra Vučića mnogo duže godina nego što ga vi poznaje, tvrdim da bi bio srećan i ponosan da uspešnu Vladu stavi u prve redove, da vas koji bi služili na čast stavi u prve redove, bar da vas u krupnom planu prikaže kamera, ali pravite mu afere, bavite se kriminalnim radnjama, nema šta ne radite, isto kao što su radili Đilas i kao što rade  ostali pojedinci iz vaših redova.

To je rekao Milorad  Mirčić, ocenjujući da na proslavi jedanaest godina  od osnivanja Srpske napredne stranke  u prvim redovima nije  bilo  funkcionera SNS, jer ne služe na čast i prave afere.

On je pitao ima li „većeg kriminlca i lopova“ od Zorane Mihajlović, ali i kakav je ministar zdravlja .

„Pravo veselje, a još kakav vam je sastav vlade“, ocenio je Mirčić, poručujući da mogu da dožive sudbinu prethodne vlasti, ako nastave tako da se ponašaju. On je pozvao naprednjake da ne zamajavaju više radikale koji dolaze na sednice i ne pričaju više ljudima iz prošlosti, već da se okrenu dnevnom redu na kome se između ostalog raspravlja o amandmani na izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda.

Replicirajući Mirčiću, naprednjak Aleksandar Marković rekao je da je „najlakše reći ovaj je kriminalac, jer ako imate dokaze podnesite krivične prijave“.

„Da je tako kako vi pričate  mi ne bismo dobijali izbore“, rekao je Marković, a  Mirčić mu je poručio da je  Vučić i njega poslao u četvrti red  i da se i on kao radikal  distancirao  od svih njih i da bi ih najradije poslao na galeriju.

„Što se tiče četvrtog reda Srpska napredna stranka  je na najbolji  način predstavila svoje funkcionere, članove  Predsedništva, članove Glavnog odbora. Poslali smo poruku da nam nisu važni  funkcioneri, da kod nas nema podele na nekakav VIP  i na neki ostali deo, nego da delimo sudbinu  građana i da nam je vrhunsko zadovoljtsvo  da i najveći  funkcioneri SNS sednu u četvrti , peti, sedmi, jedanaesti red. Čak je ministar unutrašnjih poslova Nebojšpa Stefanović, koji je jedan od najistaknutijih funkcionera  SNS, sedeo na  tribinama. Nama to nije važno“ rekao je Marković.

I naprednjak Zoran Đorđević  pokušao je Mirčiću da pojasni politiku SNS, napominjući da   predsednik SNS  vodi vrlo jasnu politiku, a to je – ne četvrti red zbog nekog kažnjavanja , već    zato što je nejgova politika, ali i politika stranke da narod  bude uvek  na prvom mestu .
„Njegova je želja da  narod i građani  Srbije  koji dođu i daju  poverenje našoj stranci  da upravo sede  u prvim redovimna , kako bi njihova uloga koju  daju ovom društvu bila na prvom mestu“, naveo je Đorđević
Povodom optužbi Mirčića da SNS uporno aktuelizuje u javnosti ljude koji su deo prošlosti, a sve kako bi veštački polarizovali političku scenu Srbije, Marković je rekao da ne čine to oni već da je problem što „veštački pokušavaju da ih vrate u politički život i predstave kao relevantne faktore mediji poput, N1, lista ‘Danas’ i nedeljnika ‘Nin’ i ‘Vremena’ „.

Marković je inače govorio i o objavi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića na društvenoj mreži Tviter u kojoj po Markoviću Jeremić vredja naciju jer je uz objavljenu fotografiju Ace Lukasa koji je na proslavi SNS peva „Ovo je Srbija“ napisao da „drogirani delikvent sa zatamnjenim naočarima peva o grobovima ratnika, sludjenoj gomili dovezenoj autobusima, a direktan TV prenos toga ide celoj naciji“.

Vojislav Šešlj , lider radikala  rekao je da  je tačno da su naprednjaci na vrhuncu popularnosti, ali da malo po malo već troše Vučićev autoritet i da zaboravljaju da  ničija nije gorela do zore . On je primetio i da je Vučiću  iz duše izašlo ono – mi srpski radikali.

Šešelj je poručio naprednjacima  da ne zamajavaju narod pričama o Draganu Đilasu i o tome šta je i koliko ukrao ,a mogli su da ga gone pravno oko mosta  i ogromnih para koje su tu utrošene ,ali su ga  umesto toga častili mestom u  Košarakaškomm savezu Srbije. Šešelj je poručio  naprednjacima da bi mogli da se pozabave i „kriminalnim radnjama“ Tomislava Nikolića  koji je i dalje funkcioner i  koji treba da odgovori otkud mu crkva u Bajčetini, veliko imanje, hacijenda, dve kuće  bespravno sagrađene na obali Save, pa stan na Dedinju, pa dva stana na Novom Beogradu.

„Lako je krenuti od Vučića koji ni sam sebi nije hteo  molbu za stan da potpiše , pa sam ja  morao da potpišem protiv njegove volje“, naveo je lider radikala , primećujući da je Vučić počeo da se menja  i da  ga to raduje, jer to to nije više onaj Vučić  koga je zatekao po povratku iz Haga koji je vodio kampanju da se Amerikanciuma budzašto  proda Železara..

„Ovo je Vučić koji je u priličnoj meri patriota“, zaključio je Šešelj, tokom skupštinske rasprave.

Za obuku i unapređenje izbornog procesa 37 miliona dinara

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno imunitetska pitanja Skupštine Srbije utvrdio je Supštinski budžet za 2020.godinu iznosiće  3,28 milijardi dinara, u okviru koga su predviđena i sredstva za sprovođenje posebnog programa stručnog usavršavanja obuke organa za sprovođenje izbora u cilju realizacije mera za unapređenje izbornog procesa., utvrdio je Administrativni odbor Skupštine Srbije. Prema rečima generalnog sekretara skupštine Srđana Smiljanića za obuke u okviru unapređenja izbornog procesa predviđeno je 37 miliona dinara. Za podršku redovnom radu Republičke izborne komisije previđeno je 29,2 miliona dinara , a za sprovođenje izbora za narodne poslanike u 2020. godini predviđeno 1,17 milijardi dinara. Smiljanić je rekao da su sredstva u iznosu od 660.388.000 dinara predviđena za poslanike. Prema njegovim rečima, rashodi i izdaci narodne skupštine za 2020. godinu utvrđena su u ukupnom izosu od 3.283.924.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari