Martinović: Kada će Šabić prestati da radi za strane obaveštajne službe 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke na sednici republičkog parlamenta uputio je ponovo pitanje Državnoj revizorskoj inastituciji da li je tačno da je “lažni poverenik za informacije” Rodoljub Šabić na službena putovanja potrošio milion i 350.000 dinara.

“Lažni poverenik za informacije od javnog značaja iz dana u dan sve više pokazuje svoje političko lice. Iako je nekada bio perjanica DOS-a i kao takav potpredsednik Skupštine Srbije, sada se pretvorio u nekakvog nezavisnog državnog organa. Pre nekoliko dana za list Danas, koji je poznat po objektivnom pisanju o Aleksandru Vučiću i SNS, izneo je čitav niz neistina. Rekao je da je na njegov poziv DRI došla u njegovu službu Poverenika, da je sačinila izveštaj, da je taj izveštaj objavljen na zvaničnom sajtu DRI i da je državni revizor konstatovao da sam ja kao predsednik poslaničke grupe SNS slagao da je Šabić za svoja putovanja potrošio milion i 350 000 dinara. Istovremeno je optužio mene i “ Martinovićeve poslanike”, a takvih nema u parlamentu, da smo potrošili 150 milioina dinara ili u evrima 1, 27 miliona evra ”, rekao je Martinović, podsećajući da je Šabić ljude iz SNS optužio da su botovi, koji mu prete metkom u glavu, nožem i koji ga vređaju prostački.

“Da podsetim upravo je Šabić Marijana Rističevića nazvao “lažljivim lupežom”, samo zato što ga je pitao da li je tačno da je od Britanske ambasade on i tadašnji zaštitnik građana Saša Janković dobio 80 hiljada funti, za šta se kasnije ispostavilo da je potpuno tačno “, rekao je Martinović i upitao Šabića kada će prestati da radi protiv interesa sopstvene države, a za račun stranih obaveštajnih službi, jer ne prima platu od stranih obaveštajnih službi već iz državnog budžeta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari