Martinović: U CEPRIS-u sedi čovek čiji je doktorat poništio sud 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović (Arhiva)

Osvrćući se na saopštenje CEPRIS-a povodom napada na sudiju Milorada Majića, Aleksandar Martinović, šef skupštinskih naprednjaka pitao je u kojoj to evropskoj zemlji je sudija predsednik upravnog odbora nevladine organizacije u kojoj sede advokati.

On je podsetio da u upravnom odboru te nevladine organizacije sedi i nekadašnja siva eminencija advokatske komore Vojvodine Slobodan Beljanski čiji je doktorat poništio ne samo Pravni fakultet u Novom Sadu, već i sud.

“Slobodan Beljanski je doktorirao kod profesora Momčila Grubača, koji je svojevremeno bio savezni ministar i jedan od onih koji su 1992. godine lansirali lažnu tezu da Srbija sporovodi progon Hrvata iz Hrtkovaca i iz Vojvodine”, rekao je Martinović i dodao da je zanimljivo da su članovi Upravnog odbora CEPRIS-a i profesori doktori Miodrag Jovanović, Goran Dajević i Bojan Spajić koji su podneli žalbu protiv odluke FON-a da je doktorska disertacija Siniše Malog naučni rad i da ne predstavlja polagijat, a u upravnom odboru te organizacije sedi čovek kome je sud poništio doktorat.

Martinović je ocenio da to “ovi iz N1 i Danasa“, nisu primetili, već su izvukli samo podatke koji njima odgovaraju, a sve ostalo su sakrili.

To je suprotno bilo kakvoj novinarskoj etici, jer je informacija mozaik sastavljen od detalja”, zaključio je šef skupštinskih naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari