Među uhapšenima na Kosovu su osumnjičeni Albanci, Srbi i Bošnjaci 1Foto: Kosovo-Police/FB

Devet policajaca uhapšenih na severu zemlje dovedeno je danas u Prištinu, u zgradu Policijskog inspektorata Kosova, saopštila je Kosovska policija, prenosi Koha ditore.

KTV izveštava da policijske jedinice i dalje idu na sever, pošto je Kosovska policija potvrdila da je operacija protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala u toku.

„Policijska operacija, koja se širi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severnu Mitrovicu, južnu Mitrovicu, Uroševac i Drenicu, do sada je rezultirala hapšenjem jednog broja građana i policajaca različitih nacionalnosti. Među uhapšenima su osumnjičeni Albanci, Srbi i Bošnjaci“, saopštila je policija.

Policija napominje da je bila primorana da iskoristi neophodna sredstva kako bi blokadu, koju su neki građani postavili u Severnoj Mitrovici, probila i nastavila operaciju.

„Zbog nastalih prepreka i opstrukcije policijske akcije u Severnoj Mitrovici, Kosovska policija je privela u policijsku stanicu neke građane koji su u to bili uključeni“, navodi se u saopštenju.

Policija je pozvala građane da ne nasedaju na razne provokacije, jer ova „policijska operacija ima za cilj borbu protiv kriminala i u interesu je svih građana i zemlje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari