Mihajlović: Deo opozicije bojkotuje izbore zato što građanima nemaju šta da ponude 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), Zorana Mihajlović, izjavila je za Božićno izdanje „Blica“ da „deo opozicije koju predvode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić neće na izbore zato što nemaju građanima šta da ponude, kao i da građani neće podržati takvu ideju“.

Mihajlović je rekla da „nema tu mudrosti, znaju da bi izgubili i zato žele na vlast mimo izbora, ako može nasiljem, ali da se to neće dogoditi“.

„Mnogi će biti iznenađeni koliko će malo građana podržati ideju bojkota. Biće to njihov debakl. Nikome više od SNS nije stalo do toga da parlamentarni izbori budu sprovedeni po najvišim standardima, jer ne želimo da bilo šta baci senku na još jednu izbornu pobedu koju očekujemo. Svi znaju da Srbija danas nije ona iz vremena Miloševića, sankcija i ratova. Zato ni Evropa ni ostatak sveta ne podržavaju bojkot dela opozicije“, kazala je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanje šta znači najavljeno „provetravanje SNS-a“, Mihajlovićeva je rekla da „svi koji nemaju rezultat, koji su bahati, treba da budu zamenjeni“.

„I svi oni koji misle da im je stranka bankomat za lično bogaćenje treba da budu sklonjeni. Aleksandar Vučić nikad neće zaštititi nikog iz SNS-a ko se ogrešio o zakon. SNS je velika stranka, najveća, i u njoj ima mnogo sjajnih ljudi koji vole svoju zemlju, koji hoće da rade. I svi oni trpe zbog šačice neodgovornih, kojima je stranka samo paravan za lično bogaćenje. Uvek ću se boriti protiv takvih“, kazala je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je rekla i da se ne plaši da će ostati bez svog mesta u Vladi, kao i da „ne postoji neko koga su mediji i pojedini političari toliko puta smenjivali kao što su nju“.

„Svačiji rezultat, rad i poštovanje stranke treba da se pogledaju i provere. Izvršni odbor, verujem, to već radi. Mene je na ovo mesto predložio Aleksandar Vučić i ako misli da ja nemam rezultate… sve je to lako rešivo“, rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o mogućim koalicijama sa SPS-om i PUPS-om, Mihajlovićeva kaže da će se o svim koalicijama odlučivati na sednici Glavnog odbora SNS-a, kao i da se „uvek donosi odluka koja je u interesu države, a ne toliko stranke, ali da ne bi bilo loše da se prethodno vidi koliko koja stranka ima podrške kod građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari