Mihajlović: Jeremić poslednji koji treba da deli lekcije o Kosovu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poslednji koji treba da deli lekcije o rešavanju pitanja Kosova, jer je upravo mišljenje Međunarodnog suda pravde, dobijeno na njegovu inicijativu, udaljilo Kosovo od Srbije.

„Srbija se nalazi pred velikim izazovima, i po pitanju Kosova i odnosa u regionu, i poslednje što nam treba je da ljudi koje pamtimo po spremnosti da se kockaju sa najvažnijim državnim pitanjima, kao što je Vuk Jeremić, dele lekcije“, navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović.

„Srbiji su danas više nego ikad potrebni mudrost i odgovornost u spoljnoj politici, a ne laži i obmane koje nudi Jeremić“, dodala je ona.

Mihajlović je ukazala da su odluku Međunarodnog suda pravde, koju je inicirao Vuk Jeremić, prištinski političari proglasili za najvažniji događaj od proglašenja „takozvane kosovske nezavisnosti“.

„Mogu da razumem da Jeremić nije zadovoljan što je danas spoljna politika Srbije uspešnija nego što je bila dok je on vodio, ali to nije razlog da obmanjuje građane Srbije i pokušava da prekroji istoriju, kako bi umanjio svoju odgovornost za položaj u kojem se danas Srbija nalazi po pitanju Kosova“, istakla je Mihajlović.

Da podsetimo, mediji su danas preneli izjavu Vuka Jeremića da Rusija podržava Srbiju, ali da Putin prezire Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari