Mihajlović: Protesti zbog goriva najava novih nezadovoljstava 1Foto: FoNet/ Dosta je bilo

Nakon turbulencija koje smo imali posle beogradskih izbora, Pokret Dosta je bilo konačno je konsolidovao svoje redove i sa novom energijom pripremamo novu strategiju za vruću političku jesen.

Na vanrednoj skupštini stranke koja je održana tokom vikenda konstatovano je da brend, ideja, program i principi DJB ostaju isti kao pre dve godine i da od njih nećemo odustati. Organizaciono i strateški politička organizacija sazreva, menja se i priprema za jesenje izazove – kaže za Danas Branislav Mihajlović, predsednik Pokreta Dosta je bilo. On dodaje da će pokret na jesen intenzivirati rad u parlamentu Srbije, a da će šef poslaničke grupe ostati bivši lider Pokreta Saša Radulović.

Na pitanje zašto nije promenjen šef poslaničke grupe kada i čitavo rukovodstvo, Mihajlović kaže da u pokretu nema boljeg od Radulovića kada su izlaganja i dueli u parlamentu u pitanju. Samo on biserno jasno može da kaže šta misli. On se nada i da će bivši lider pokreta promeniti odnos prema novinarima ali i stav da ne daje izjave medijima. Mihajlović napominje da zna da je Radulović krut i škrt na na rečima i da je to DJB mnogo koštalo, ali i da se nada da će se u sklopu promena koje je DJB najavio i Radulović promeniti, jer segmenti strategije koje DJB priprema za jesen su i odnos sa medijima, parlamentarni rad, rad sa dijasporom, ali i programska strategija.

„Pokret Dosta je bilo stvarno očekuje vruća jesen i zato ćemo se potruditi da spremno dočekamo sve to. Na jesen očekujemo rasplet oko Kosova i Metohije i referendum koji predsednik Srbije želi da nametne, a uz referendum su mogući i vanredni parlamentarni izbori. Očigledno je da je Vučić vremenski ograničen kada je KiM u pitanju i zbog toga je ubrzao te aktivnosti. Mislimo da predsednik Srbije uzima previše ingerencije za sebe i istovremeno smanjuje ingerencije parlamenta Srbije“, napominje Mihajlović. On dodaje da su protesti na ulicama širom Srbije zbog cene goriva, najava te vruće jeseni i da će protesta biti sve više, jer se u Srbiji teško živi i zemlja se naglo prazni i da sve to više ne može da se stavlja pod tepih.

Na pitanje kako komentariše primedbu predsednika Srbije upućeni opoziciji u kojoj napominje da opozicija priprema vruću jesen, ali tek onda kada se vrati sa godišnjih odmora, sagovornik Danasa odgovara da je to težak oblik spinovanja i zamena teza. „Za DJB ne postoji letovanje i ne postoji odmor. Radićemo punom parom na pripremi za vruću jesen i nije Vučić jedini čovek koji sme da radi 25 sata dnevno“, kaže Mihajlović. On ponavlja da je DJB pročistio redove i da je sada potpuno spreman za vrću jesen i da je spreman da trči maraton. Jedan od segmenta strategije koju DJB priprema je i odnos prema drugim strankama. Mihajlović kaže da će razgovarati sa svima iz opozicije, ali da novo Predsedništvo nije imalo bilo kakve zvanične kontakte. „Ključna stvar naše saradnje je da najpre procenimo sami sebe. Ako hoćemo da se ujedinjujemo, to moramo oko jednog zajedničkog cilja. Praviti koaliciju samo da bi se došlo na vlast, to nikako ne, već spremnost za potpuni razvoj društva i to će biti naša osnova za razgovor sa svima“, kaže Mihajlović.

Organizacija

Na pitanje da li je spreman da razgovara sa Draganom Đilasom oko ulaska u njegov Savez za Srbiju, Branislav Mihajlović kaže da je važno da stranke poseduju dobru organizaciju, a da Đilas tek sada radi na formiranju udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari