Mihajlović: Tepić i SZS počeli otvoreno da rade u interesu političara u Prištini 1Foto: Ministartsvo građevinarstva

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je danas da su predstavnici Saveza za Srbiju i potpredsednica Stranke slobode i pravde i poslanica Marinika Tepić počeli otvoreno da rade u interesu albanskih političara u Prištini Hašima Tačija i Aljbina Kurtija.

„Ali iznošenjem neistina da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić plaćao za povlačenje priznanja Кosova sada su prešli granicu i počeli otvoreno da rade za albanske političare u Prištini Hašima Tačija i Aljbina Кurtija. Iako je reč o čistoj laži, lepši poklon Albanci u Prištini nisu mogli da dobiju i nisu oni jedini koji će želeti da iskoriste ove laži u napadima na Srbiju“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Dodala je da ni Marinika Tepić, ni svi ostali lideri Saveza za Srbiju ne mogu da sakriju činjenicu da je 17 država sveta povuklo svoje priznanje Kosova.

„Tom diplomatskom uspehu Srbije jedino se ne raduje opozicija u Srbiji i to mnogo govori o njima. Srbija neće odustati od kompromisnog rešenja za Кosovo, u kome Albanci ne mogu da dobiju sve, a da Srbi ne dobiju ništa“, naglasila je Mihajlović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić juče je optužila ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrebio službeni položaj.

„Da li je Dačić zloupotrebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion evra u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari