Mihajlović: Za Kosovo nema idealnog rešenja 1Foto: N1

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da, kada je reč o Kosovu, ovo nije lako vreme za Srbiju, da ne postoje idealna rešenja, ali da se mora gledati u budućnost i interese građana.

Ako hoćemo da govorimo o modernoj i razvijenoj Srbiji, moramo da rešavamo stvari koje su nas sačekale i za koje nismo krivi, rekla je Mihajlović za jutarnji program TV Prva.

Mihajlović je, kao ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktur, podsetila da je na nedavno održanom Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope dogovorena rekonstrukcija pruge Beograd-Niš, ali i potpisan komercijalni ugovor za izgradnju treće deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice.

Završetkom železničkog koridora, saobraćaj će ići kroz Srbiju, a ne kroz Rumuniju i Bugarsku, kao do sada, iako je ta ruta duža. Izgubili smo milione evra zbog toga, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila i da Srbija započinje novi investicioni ciklus u infrastrukturi, navodeći da se kreće u izgradnju „autoputa mira“ Niš-Merdare, kao i autoputa od Beograda do Sarajeva, saopštio je iz njenog kabineta.

Vidim da mnogi kritikuju što se radi i gradi. A, razvoja nema bez razvoja infrastrukture. Da smo više gradili puteve i pruge pre 20 godina, verujem da mnogih sukoba ne bi bilo. Srbija se čvrsto zalaže za regionalno povezivanje, jer je to u interesu svih zemalja i naših građana, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari