Milenić podržao Sergeja Trifunovića za lidera PSG 1Foto: Fondacija Podrži život

Upravni odbor kragujevačkog udruženja Šumadijska regija, čije političko krilo je kolektivni član Pokreta slobodnih građana (PSG), jednoglasno je odlučio da za novog predsednika PSG, nakon nedavnog povlačenja Saše Jankovića, na predstojećoj Skupštini Pokreta predloži poznatog glumca Sergeja Trifunovića.

Predsednik UO Šumadijske regije i član Predsedništva PSG Saša Milenić potvrdio je našem listu i da je Upravni odbor Šumadijske regije o tome preksinoć odlučio u proširenom sastavu odnosno zajedno sa odbornicima i članovima, koji su ocenili da će Trifunović dati značajan doprinos daljem razvoju Pokreta.

– Sa Trifunovićem kao frontmenom Pokret će dobiti izuzetno na vidljivosti pošto se pokazalo da je najveći nedostatak Pokreta mala površina komunikacionog dodira i da su naši stavovi teško dopirali do javnosti, rekao je Milenić, napominjući da će Trifunović doneti onu vrstu energije koja je potrebna „zamrloj i atrofiranoj političkoj misli i akciji u Srbiji“.

Trifunović će, prema njegovim rečima, doprineti i oživljavanju timskog rada u Pokretu i najtesnije ga povezati sa protestima i demonstracijama u Srbiji, jer dolazi iz njihovog „grotla“.

Jedan od osnivača ŠR Borivoje Radić za naš list kaže da veruje da će Trifunović, ukoliko bude izabran za lidera PSG, najpre da unese dinamiku i živost na političku scenu Srbije, ali i da će imati imati snage da se nosi i sa napadima i pritiscima Srpske napredne stranke, kao i sa pokušajima da se PSG utopi u druge političke grupacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari