Miletić: SNS će u sedam ujutru na dan izbora imati milion i po glasova 1Foto: Miroslav Dragojević

Novinar Miroslav Miletić, autor kultne emisije „Iz glave“, navodi da je vlast Aleksandra Vučića u Srbiji „mnogo jaka“, i da se temeljno pripremila za predstojeće izbore.

On procenjuje da će „oni u sedam ujutru imati milion i po glasova u startu, a u četiri popodne će početi da dele glasove ostatku izbornih lista pomalo“, da bi napravili privid“ normalnih izbora.

Miroslav Miletić govoreći o medijskom sukobu naprednjaka i socijalista pred predstojeće izbore i načinu na koji će izaći na njih, ocenjuje da su socijalisti od uvođenja višeparlamentarnog sistema u vlasti u našoj zemlji, i naziva ih „fenomenom koji nije zabeležen nigde na svetu“

„Ovo je tek početak. Njihovi pregovori su verovatno počeli još letos. Šta ćemo, kako ćemo, gde ćemo? Socijalisti su nužno zlo svake vlasti u ovoj zemlji. I to od svog osnivanja, oni praktično nisu bili samo par godina na vlasti. To je fenomen koji m islim da nije zabeležen nigde na svetu. Sada, mislim da ima puno fingiranja sukoba, pri čemu što lider SNS-a ima na pameti ponašanje Dačića u prethodnom periodu. Dačić će sve učiniti da socijalisti budu na vlasti, i biće verovatno onaj tas, i kome se ni budu priklonili, biće na vlasti“, kaže Miletić.

On ocenjuje da Ivica Daćić nije neophodan Aleksandru Vučiću, jer „je on sam sebi dovoljan“, ali da je bolje za njega da ima predsednika socijalista uz sebe.

„Njegov cilj koji jedino nije ostvario je dvotrećinsko jednoumlje, odnosno ne 126 poslanika, nego dve trećine od 250. To je možda njegov san koji nije uradio. Sve ostalo jeste. I šta je hteo, i šta nije hteo. Situacija je toliko besmislena da je potpuno nebitno, da li je neki Ivica, ili neka Marica pored njega“, ocenjuje Miletić.

Komentarišući prejerku Anu Brnabić, on podseća da je prilikom njenog dolaska na funkciju imala opštu podršku javnosti, a da je sada napredovala toliko „da je u nekim momentima naprednija i od samog predsednika“ u nekim svojim javnim obraćanjima.

„Svi drugi, niži oblici vlasti su u funkciji predsednika. Mogu i ja da budem premijer, ništa ne menja“, ocenjuje Miletić.

Govoreći o predstojećim izborima, on kaže da opozicija može da izađe na izbore i da izgubi, a može i da ne izađe na izbore, ali biće druge opozicije.

„Vlast je ovde mnogo jaka, i oni su već pripremili izbore. Oni će u sedam ujutru imati milion i po glasova u startu, u četiri popodne će početi da dele ostatku izbornih lista pomalo, da bi napravili privid. Dakle, uvek će se naći neka opozicija, i ono što je još gore, uvek će se naći neki narod da izađe na izbore, čak i ako bude bojkot. Što se opozicije tiče, da se desi da im predsednik rekao „Evo vam vlast“, oni bi rekli, „Ne, ne, nemoj sad. Ne možemo sad, evo od nedelje ćemo tamo…“, napominje Miletić.

On dodaje da se na primeru saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac može videti kako funkcioniše ova vlast.

„Nisu to dva minuta koja nedostaju, to su nečiji životi. To je tolika bahatost, da dajete snimke i kažete možda je kočila kamera, ili hard disk nije radio, a sa druge strane imate predsednika koji je rekao da je snimak jeziv. Ta dvba minuta, verovatno jeziva, nedostaju. Na kraju krajeva, ako je sve tako, kao što kažu, pustite onda snimak da vidimo. Ovako, čim nema snimka, javlja se neka sumnja da nešto nije u redu. Suviše smo se puta opekli na to vruće mleko, pa moramo da duvamo i u jogurt“, navodi Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari