Milićević: Treba razgovarati u institucijama 1Đorđe Milićević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je da je dobro da se razgovara, ali da je bilo logično da se prihvati poziv predsednice Narodne skupštine da se to radi u institucijama.

Posle današnjeg dijaloga vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka, on je rekao da je nedolaskom na dijalog opozicija pokazala da ih razgovori, kao i izbori, ne interesuju i da su se za bojkot odlučili jer nemaju podršku birača.

Milićević je kazao da neće biti promena u REM i RTS, jer to što je opozicija predložila nije po zakonu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Branimir Jovanović rekao je da su prihvaćene određene preporuke nevladinih organizacija, ali je ocenio da je pravila o funkcionerskoj kampanji teško primeniti na terenu.

„Potrebno je da izgradimo političku kulturu i obrazac fer pleja“, kazao je Jovanović.

Poslanik Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić rekao je da postoje preporuke OEBS za izbore 2017. i 2018, koje ukazuju šta nije u redu sa izborima u Srbiji, i smatra da bi ih sada trebalo sporovesti.

On je ocenio da do izbora ima dovoljno vremena za razgovor, ali i za usvajanje novih zakona.

Poslanik Pokreta socijalista Bojan Torbica rekao je da ako se zakoni menjaju, oni moraju da se odnose na sve, a ne da im cilj bude samo isključivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz kampanje.

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine rekli su da bi bilo bolje da se sastanci održavaju u institucijama, a istakli su da se zalažu da Srbija bude podeljena na četiri izborne jedinice, kako bi se izbeglo da polovina poslanika bude iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari