Miljuš: Verujemo da će dijalog dovesti do fer uslova 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Olovka je patent za smenu vlasti Aleksandra Vučića, poručio je građanima u spotu na Fejsbuku Branko Miljuš, izvršni sekretar Političkog saveta Stranke slobode i pravde.

Spot, koji po svemu liči na predizborni, u kojem se građani pozivaju da glasanjem smene vlast, otvara niz pitanja.

Najpre da li je SSP Dragana Đilasa, uz stranačke akcije po Beogradu i na ovaj način počela kampanju za izbore koji se očekuju najdalje do aprila 2022, i još važnije pitanje da li to znači da za najvećeg zagovornika bojkota prošlih izbora bojkot više nije opcija, čak i ako ne budu ispunjeni svi uslovi za fer izbornu trku koje SSP sa ostatakom opozicije i dalje traži od vlasti.

A do kojih bi trebalo da se dođe posle razgovora predstavnika opozicije i režima uz posredovanje članova Evropskog parlamenta.

Jasan i precizan odgovor na ova, čini se laka pitanja, juče nismo dobili ni od Miljuša, niti od njegovih stranačkih kolega ali ni od informativne službe ove partije.

Miljuš nam je rekao da veruje da će dijalog dovesti do fer uslova i glasanja posle kojeg ovaj režim odlazi u istoriju.

– Nebrojeno puta smo rekli da ćemo Vučica pobediti na fer i poštenim izborima, a da na onima koji nisu takvi nećemo učestvovati. Verujemo da će dijalog uz posredstvo EP dovesti do takvih izbornih uslova na kojima ćemo ovaj profašitički režim glasovima građana poslati u istoriju – rekao nam je Miljuš.

Pojašnjenje da li je ovo početak kampanje i da li to znači da je bojkot i dalje opcija nismo dobili.

Na Fejsbuk stranici Stranke slobode i pravde u sredu je objavljen dvominutni spot u kojem Miljuš najavljuje da će predstaviti patent pomoću kojeg se mogu rešiti svi problemi koje prouzrokuje Aleksandar Vučić, lider SNS, koji obavlja i funkciju predsednika Srbije.

Pre otkrića patenta on se osvrće na nedavno održane izbore u Americi i njihove rezultate.

On pita koju li pesmu pevaju naprednjaci posle tih rezultata.

Da li „Prokleta je Amerika“ ili „Dva smo sveta različita“.

Dok pušta one koji gledaju da razmisle o pesmi, priznaje dve stvari.

– Ja jesam navijao za Bajdena i to ljudi u mom okruženju znaju. Znate šta, ja imam pravo da navijam kao privatno lice za bilo koga u ovim američkim izborima ili bilo kojim drugim. Predsednik Republike Srbije nema pravo to da radi, jer na taj način može da ugrozi interese svih nas. I priznaću vam još nešto, ja sam se i kladio na ovim izborima. Kladio sam se na Bajdena. Aleksandar Vučić se kockao, ulog smo bili svi mi. On se kockao ulažući živote svih nas, tako što je učestvovao u kampanji jednog od dva kandidata za predsednika SAD. I izgubio je. To je jedina konstanta kada su u pitanju izbori u SAD i Aleksandar Vučić, za koga god on navija, na koga god se on kocka, taj sigurno gubi – rekao je Miljuš.

Zatim navodi da njegov patent vodi poreklo iz SAD i da je to olovka sa kojom će Vučić biti smenjen, te da svi koji žele olovku mogu po nju da odu u kancelarije SSP.

Spot Miljuš završava starim sloganom koji u novim uslovima i okolnostima zvuči drugačije „Počelo je“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari