Milojčić: Ne priznajem "nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića" 1Foto: FoNet Aleksandar Barda

Funkcioner i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić izjavio je večeras FoNetu da ne priznaje „nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića“, aludirajući na predsednika DS Zorana Lutovca i odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke.

Ponosan sam što je moju pristupnicu DS, kada sam imao 18 godina, potpisao Zoran Đinđić, a od 16 godine radim za DS i lepio sam plakate, podsetio je on.

Milojčić je ukazao da je IO DS smenjen na sednici Glavnog odbora stranke 21. juna u Madlenijanumu, a da Lutovac sa Dušanom Konstadinovićem, „za račun Dušana Petrovića i Dragana Đilasa“ ruši DS već dve i po godine.

– Razlozi ne postoje, kao što ne postoji ni Izvršni odbor, jer je smenjen u Madlenijanumu i kao što ne postoji ništa dobro što je Lutovac uradio za DS. 26. DS dobija novo rukovodstvo koje će sabirati, a ne deliti DS kao što to radi pošteni Đilas, rekoa je Milojčić za Danas.

Prema njegovim rečima, Lutovac je raspustio 75 opštinskih odbora, omladinu, forum penzionera.

Ponosan sam na onih 5.000 članova koji su platili članarinu i koji će 26. septembra izabrati novog predsednika DS, rekao je Milojčić.

Upitan da li prikladan rečnik kojim naziva Lutovca, Milojčić je upitao kako nazvati čoveka koji sve radi u interesu Dragana Đilasa, a ne DS i koji ono što čuje sa sastancima Saveza za Srbiju sprovodi na Predsedništvu DS.

On ne želi da razgovara sa 140 članova Glavnog odbora, nijednom sa poslaničkim klubom DS, on je sa Žilasom dao 200 mandata Vučiću, predočio je Milojčić i ponovio da je Lutovac raspustio polovinu opštinskih odbora stranke i nije napravio nijedan.

Uništio je odbor DS u Smederevskoj Palanci, a ja nisam ni bio na njegovom čelu. Idu nam izbori i ko će da se bije sa Vučićem? Isključen sam iz DS, a koji član Statuta sam prekršio? Nisam se kandidovao na tuđoj listi, niti podržao drugu, nema drugog razloga, naveo je on.

Milojčić je rekao i da je IO DS prekršio statut jer mu je sinoć, a ne sedam dana ranije, kako predviđa Statut, upućem poziv za svedočenje na današnjoj sednici, kojoj nije prisustvovao.

Milojčić je rekao da bez DS nema promena u Srbiji, a da bi svaki normalan predsednik stranke podigao opštinske odbore, dao im autonomiju.

Svakako će DS biti stožer opozicije, smatra Milojčić, a ne Dragan Đilas koji to kaže pre dva dana a kupio je stranku.

Lutovac kao kandidat za odbornika na svom biračkom mestu je dobio dva odsto. Kako ćeonda da dobije izbore u Surdulici? Neka sam ja najgori, ali ja dobijam podršku u mestu u kojem živim, radim, šetam se sa porodicom, bacam đubre, naglasio je Milojčić.

Dušan Petrović i Dragan Đilas su sami napustili stranku. Đilas je stranku posle Borisa Tadića 2012. godine sa 23 odsto sveo na šest odsto. Vučič da je bio na čelu DS ne bi je toliko upropastio, zaključio je Milojčić.

Demokratska stranka saopštila je da je zbog povreda Statuta i Etičkog kodeksa stranke, iz svog članstva isključila Radoslava Milojičića Kenu, Slobodana Milosavljevića, Balšu Božovića i Branislava Lečića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari