Miloš Jovanović: Spremni smo za dijalog, ne znamo zašto još ne počinje 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Demokratska stranka Srbije (DSS), izjavio je njen predsednik Miloš Jovanović, spremna je za početak dijaloga s vlastima „bez prisustva stranaca“, i pitao zašto još nije došlo do tog razgovora.

„Još nismo dobili poziv za sastanak. Ja sam više puta javno rekao da, što se nas tiče, dijalog može da počne već sutra“, rekao je on na televiziji N1.

Ponovio je da DSS smatra da svoje političke probleme Srbija treba da rešava sama, i da u dijalogu ne treba da učestvuje bilo ko „sa strane: evroparlamentarci, Rusi, Kinezi ili neko drugi“.

„A tih problema ima i previše: od manjka demokratske kulture i zrelosti na političkoj sceni, do poverenja građana u izborni proces“, kazao je Jovanović, prenela je DSS.

On je istakao da je važno da predstavnici vlasti „uđu u dijalog u dobroj veri“, ali da on „nije preveliki optimista da će to tako biti“.

A „ako toga ne bude, ako ne bude političke volje da se izađe u susret legitimnim zahtevima, imaćemo veliki problem kao zemlja“, smatra predsednik DSS.

On je kao „mali pomak“ naveo uvođenje novih informativnih emisija na RTS i RTV.

Kao najvažnije pitanje naveo je kontrolore na izborima: „To zavisi samo od nas, ne od SNS. Ja tu ne mogu da imam poverenja u ovu vlast, već to će zavisiti samo od nas u opoziciji da li ćemo uspeti da ono što građani ubace u kutiju, na kraju bude i rezultat koji je upisan u izveštaj sa izbornog mesta“, zaključio je Jovanović.

Na pitanje da li bi podržao jednog zajedničkog kandidata opozicije, Jovanović je rekao da „ne bi mogao da stane iza nekoga ko u odnosu na njega ima potpuno različita razmišljanja o Srebrenici ili vraćanju vojnog roka“ ili nekom drugom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari