Foto: DSS

A prećutkuje se da je je Srpska napredna stranka potpisala najgori dokument za srpsku poziciju na KiM – Briselski sporazum, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije, govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

Jovanović je napomenuo da Vučić „nije ni jednom rečju spomenuo ni Ustav Republike Srbije, a ni Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“.

– Vlada Srbije i predsednik Vučić nisu dorasli, a ni dostojni istorijskog trenutka u kojem se Srbija trenutno nalazi, smatra lider DSS.

Miloš Ković, predsednik Političkog saveta DSS kazao je da je poseta Vučića Kosovu „istorijski fijasko, jer je obećao da će istupiti u javnost sa svojim planom za KIM, on svoju reč nije ispunio i to mu nije prvi put“.

– To pre svega znači da je on čovek koji improvizuje i donosi odluke ad hok… Srbe na Kosovu i Metohiji progone Srbi. Ljudima su pretili da dođu na miting. Veroučitelji u školama gube posao zbog njihovog vladike koji ne pruža podršku vlastima. Sramno je što predsednik Republike Srbije ne zna gde su mu granice“, rekao je Ković.