Miloš Jovanović: Vučić nije dorastao ovom trenutku 1Foto: DSS

Vučićev „mini istorijski čas“ imao je za svrhu da pokaže da su za slabljenje pozicija Srbije na KIM krivi svi osim njega.

A prećutkuje se da je je Srpska napredna stranka potpisala najgori dokument za srpsku poziciju na KiM – Briselski sporazum, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije, govoreći o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

Jovanović je napomenuo da Vučić „nije ni jednom rečju spomenuo ni Ustav Republike Srbije, a ni Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“.

– Vlada Srbije i predsednik Vučić nisu dorasli, a ni dostojni istorijskog trenutka u kojem se Srbija trenutno nalazi, smatra lider DSS.

Miloš Ković, predsednik Političkog saveta DSS kazao je da je poseta Vučića Kosovu „istorijski fijasko, jer je obećao da će istupiti u javnost sa svojim planom za KIM, on svoju reč nije ispunio i to mu nije prvi put“.

– To pre svega znači da je on čovek koji improvizuje i donosi odluke ad hok… Srbe na Kosovu i Metohiji progone Srbi. Ljudima su pretili da dođu na miting. Veroučitelji u školama gube posao zbog njihovog vladike koji ne pruža podršku vlastima. Sramno je što predsednik Republike Srbije ne zna gde su mu granice“, rekao je Ković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari