Miloš Vučević po treći put gradonačelnik Novog Sada 1Foto: R.B.

Novosadska Skupština tri meseca posle izbora postavila je Miloša Vučevića po treći put za gradonačelnika Novog Sada, pa će on biti sa najdužim stažom na toj funkciji u istoriji grada! Za njega je glasalo 70 odbornika, a šest protiv – iz SRS i DSS.

Iz nepoznatih razloga do poslednjeg dana SNS nije objavljivala ko će u naredne četiri godine voditi najveći vojvođanski grad. To je bilo tim čudnije što je koalicija oko SNS na martovsko-junskim izborima osvojila 52 odbornička mandata od ukupno 78.

U vladajućoj koaliciji u naredne četiri godine pored SNS biće kao i do sada SPS, LSV i SVM, a pridružiće im se i Šapićev SPAS, koji je dobio funkciju zamenice predsednice Skupštine grada, a na tu funkciju postavljena je Kristina Karaić. SPS i LSV imaće po jednog člana GV, a ligaši će imati samo jednog direktora gradskih preduzeća (Vodovod i kanalizacija) umesto dva. Vlast će podržavati i po jedna odbornik Istine i Ruske stranke.

Nije bilo prevelikih tumbanja ni na ostalim funkcijama. Milan Đurić biće zamenikm gradonačelnika, dok će na njegovo mesto u Gradskom veću za upravu i propise doći Milovan Amidžić, dosadašnji direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Novi-stari članovi Gradskog veća su kadrovi SNS-a i to Dalibor Rožić za kulturu, Ognjen Cvjetićanin za sport i omladinu, Mira Radenović za urbanizam i ekologiju, kao i Aleksandar Kravić iz LSV, koji ostaje član zadužen za saobraćaj, dok Milorad Radojević iz SPS-a ostaje u resoru privrede.

Novi naprednjački članovi Gradskog veća su Adrijana Mesarović, za budžet i finansije, a za zdravstvo Dragan Stajić. Branka Bežanov iz POKS-a, preselila se iz fotelje zamenice predsednice parlamenta u resor socijalne zaštite i brige o porodici i deci, dok će Dina Vučinić voditi resor za obrazovanje.

Miloš Vučević najavio je da će u narednom periodu biti nastavljena realizacija projekata u cilju razvoja grada, naveo je izgradnju čeetvrtog mosta preko Dunava, otvaranjenovih fabrika, potpunu rekonstrukciju Spensa… On je kazao da je formirana široka gradska koalicija sa više od 90 odsto odbornika u gradskom parlamentu.

Vučević je rekao da nije umoran i da će nastaviti sa žarom da se bori za razvoj Novog Sada. Naglasio je da su se dogodile velike promene na čelu Skupštine grada, ali i u Gradskom veću.

Na ovoj sednici Skupštine grada potvrđeni su mandati novim odbornicima umesto izabranih na funkcije u Gradskom veću, a imenovani su predsednici radnih tela, kao i članovi više školskih i nadzornih odbora.

U okrenjenoj gradskoj skupštini neće biti prave opozicije, koja je izbore bojkotovala, sem po tri odbornika SRS i DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari