Milošević: Naprednjaci su nezadovoljni, zato im prete 1

Aktivisti, članovi ali i funkcioneri Srpske napredne stranke u Blacu i Toplici neće više da trpe poniženja i pretnje, jer su svesni da za sedam godina vlasti naprednjaka ništa nije urađeno.

Zato je u Blacu u nedelju uveče organizovan sastanak lokalnih naprednjaka i visokih funkcionera SNS Zorana Milojevića Zelje, Dragana Stevanovića Bosketa i Darka Laketića, koji smo mi snimali i zato smo privedeni, kaže za Danas Dejan Milošević, član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde, koji je u nedelju uveče priveden u policijsku stanicu u Blacu.

Osim njega priveden je i Bogdan Mijailović, koordinator protesta „Jedan od pet miliona“ za Toplicu. Razlog privođenja je snimanje automobila u kojima su funkcioneri SNS došli na sastanak, saopštila je SSP.

Milošević kaže da je od nezadovoljnih naprednjaka saznao za održavanje sastanka pa je hteo da snimi i fotografiše automobile, i to državne, kako se koriste u stranačke svrhe. Na pitanje kako zna da su automobili državni, on odgovara da je sastanku prisustvovao državni sekretar ali i predsednik opštine Blace Milan Ćurčić, kojeg je šofer čekao satima. Prema Miloševićevim rečima, najavljen je i dolazak Bratislava Gašića, šefa BIA.

Milošević navodi da su u policiji, gde je zadržan nekoliko sati, bili korektni i da su njega i Mijailovića ispitivali o razlozima zbog kojih su snimali dolazak na sastanak, a da je očigledan razlog zbog kojih su privedeni bio to što su učesnici sastanka želeli da oni budu sklonjeni.

– Naprednjaci su nezadovoljni i ne žele da trpe poniženja i pretnje. Zelja im preti fizički, a Gašić hapšenjem. Nezadovoljstvo naprednjaka pokazuje i početak sastanka koji nismo čuli jer smo bili napolju. Pušten je video-snimak poruke Aleksandra Vučića, koji nije rekao da će nešto uraditi za ovaj kraj, nego je odmah počeo sa napadima na Đilasa i lokalne naprednjake. Tada je jedan od aktivista SNS uzviknuo da ga nije briga za Đilasa jer nikad, pa ni sada, u tom kraju nije bio na vlasti. Mi imao problem sa vlašću SNS, uzviknuo je on – opisao je Milošević.

Upitan da li je protiv njega i Mijailovića pokrenut neki postupak, odgovara da ne zna šta može da očekuje „u državi u kojoj se policija i sudovi ništa ne pitaju, već sve zavisi od politike“.

U SSP smatraju da su Milošević i Mijailović bez bilo kakvog zakonskog osnova privedeni i da je to najgrublja zloupotreba policije radi zastrašivanja neistomišljenika aktuelne vlasti. „To što su telefonom snimili i nije osnov za njihovo privođenje, već za postupak protiv državnih funkcionera koji su ih zloupotrebljavali“, navodi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari