Milovanović (Nova stranka): Alarmantno stanje na Vračaru, retko razumem SNS kada govori o tome 1Foto: Logo

Odbornik Nove stranke na opštini Vračar Konstantin Milovanović upozorio na „alarmantno“ stanje u kojem se nalazi ta beogradska opština, a na šta aktuelna vlast „uporno ćuti“.

On je tokom sednice Skupštine Vračara u četvrtak istakao slušajući predstavnike Srpske napredne stranke (SNS) da „retko kada razume da govore o istoj opštini“, prenela je Nova stranka.

„Da li ste videli kako izgleda Plato ispred Hrama Svetog Save? Mene je sramota tuda da prođem. On je godinama unazad potpuno razlupan i izgleda kao javni parking. Stotinu automobila je parkirano tako da im svetli crveni senzor, koliko je Hram blizu“, naglasio je on.

Milovanović je pozvao odbornike da zajedno podnesu zahtev Gradu, državi i Srpskoj pravloslavnoj crkvi (SPC) da se to reši i osvrnuo se na slučaj Sportskog centra „Vračar“, koji je tradicionalno mesto gde su deca iz ovog dela Beograda učila da plivaju i išla na časove fizičkog vaspitanja, a koji je prošlog leta dat Gradu na upravljanje.

„Dat je da bi otišao u likvidaciju i da bi se na tom zemljištu nešto gradilo. Dakle, mi ćemo da rušimo tradiciju svoje opštine, da bi se tu gradilo zarad nečijih ličnih ‘kombinacija’? Zar nije bolje da se organizuje tako da se Sportski centar obnovi? Da li je moguće da nije moglo da se organizuje rukovodstvo koje bi Sportski centar obnovilo, umesto da ga sruši“, upitao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari