Koja je nova funkcija Vladanke Malović (SNS)? 1foto: Miroslav Dragojević

Vladanka Malović, šefica Informativne službe SNS, koja je sa zvaničnog naloga stranke na Tviteru u niz navrata prostački vređala opoziciju i novinare, danas će biti izabrana za predsednicu Nadzornog odbora JP Arena Beograd. Osim nje u to telo biće izabrana još dva člana, a za v.d. direktora biće ponovo izabran Goran Grbović.

Beogradska arena, osim po održavanju košarkaških utakmica, sada je poznata i kao mesto gde su na prošlim izborima dovoženi glasači iz Republike Srpske, a odatle raspoređivani na biračka mesta po Beogradu. Zbog otvaranja vrata glasačima vlasti iz inostranstva, praktično produženjem mandata nagrađen je bivši košarkaš Goran Grbović, koji će biti izabran za v.d. direktora tog javnog preduzeća, piše Nova.rs.

Sa druge strane, nagradu će dobiti i Vladanka Malović, koja će biti izabrana za predsednicu Nadzornog odbora Beogradske arene. Njeno imenovanje naći će se na dnevnom redu Privremenog organa Beograda, koji će sednicu, kako je najavio član tog tela Dobrica Veselinović, održati danas u 16 sati.

Vladanka Malović do skoro je bila nepoznata javnosti, iako je 15 godina politički aktivna u Srpskoj naprednoj stranci. Međutim, poslednjih godina “istakla” se tvitovima koje je potpisivala na zvaničnom nalogu SNS-a.

U njima je prostački vređala novinare i opoziciju. Tako je novinara Slobodana Stupara nazvala “drtinom”, Sinišu Kovačevića nazvala je “poremećenim pedofilom”, kome “ni svi prečistači vazduha na kugli zemaljskoj ne bi pomogli da se ne oseti koliko laže i bazdi”.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da je predsednica Skupštine Arena Beograd doo, gde mesečno prima 25.000 dinara. Nesumnjivo je na tu poziciju došla po stranačkom ključu.

Kako je preneo Istinomer, svojevremeno je izjavila da se u politiku uključila 2009, kada su bili izbori za opštine Voždovac i Zemun i tom prilikom je upoznala Aleksandra Vučića.

„Necenzurisane laži“

Šefica je informativne službe SNS. Bila je angažovana u beogradskom odboru SNS, potom postala članica Glavnog odbora i na kraju izabrana u Predsedništvo stranke.

U leto 2016. otvorila je izložbu „Necenzurisane laži“, o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine. Tada je u beogradskoj galeriji „Progres“ izloženo oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi, naveli su organizatori, građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure.

„Osnovni zadatak dela medija, koji sinhronizovano deluju citirajući jedni druge, postao je da Aleksandra Vučića predstave domaćoj i stranoj javnosti kao brutalnog cenzora, koji ukida emisije, obara portale i smenjuje urednike i novinare, zabranjuje tekstove“, kazala je Malović.

Krajem jula 2019. prisustvovala je prvom sastanku predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, održanom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Osim Malović, Nadzorni odbor Arene dobiće još dva člana – Borisa Tomića i Aleksu Ivoševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari