Ministar Popović u Šenženu na Sajmu novih tehnologija 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, učestvovaće na 21. Кineskom sajmu novih tehnologija u provinciji Šenžen u Кini, gde će održati i bilateralni sastanak sa ministrom nauke i tehnologije Кine, Vangom Džigangom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Popović će imati i radne sastanke sa predstavnicima Vlade Šenžena na kojima će razgovarati o budućoj saradnji ove provincije i Srbije u oblasti inovacija.

„Na listi 30 najinovativnijih gradova u Кini, prema rangiranju kineskog Forbsa, grad Šenžen se nalazi na prvom mestu. Ovaj grad nazivaju i kineskom Silicijumskom dolinom. Želimo da privučemo investicije iz provincije Šenžen u Srbiju, ali i da otvorimo nova polja saradnje u oblasti inovacija i novih tehnologija“, rekao je uoči posete ministar Popović.

Ministar Popović će tokom boravka u Šenženu posetiti sedište jedne od vodećih kineskih tehnoloških kompanija Huavei, kao i kompaniju BID, koja je lider u proizvodnji baterija i električnih automobila u Кini, navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari