"MUP da odgovori o navodnoj povezanosti Bastaća sa kriminalcima" 1Foto: Opština Stari grad

Beogradska opština Stari grad uputila je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) zahtev da javnost obavesti da li postoje bilo kakva saznanja o navodnoj povezanosti predsednika te opštine Marka Bastaća ili drugih ljudi koji blokiraju radove na Trgu Republike sa bilo kojim crnogorskim ili drugim narko kartelom.

Ta opština je navela u saopštenju da protiv njenih čelnika hajku vodi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zloupotrebljavajući funkciju i medije, a da je to u poslednjih nekoliko dana iz verbalne faze prešlo u fazu fizičke agresije.

Zbog toga je od MUP-a zatraženo da odgovori ko su osobe koje su vređale i nasrtale na ljude koji blokiraju radove na Trgu Republike i ko su njihovi nalogodavci, da li je ispitan čovek koji je udario aktivistu Narodne stranke Marka Dragoslavića ali i to ko je tabloidima dostavio snimke koje prave policajci na dužnosti ili snimke sigurnosnih kamera sa državnih instutucija.

„Ko na društvenim mrežama i putem pošte upućuje pretnje Marku Bastaću i ko su nalogodavci tih radnji? Ukoliko ne dobijemo odgovor na ove naše zahteve biće jasno da aktuelno rukovodstvo MUP-a pruža logističku podršku grupama koje pokušavaju da se nasilnim metodama obračunaju sa svojim neistomišljenicima i u skladu sa tim biće odgovorno za sve eventualne incidente koji se pripremaju u režiji večitog zamenika Vesić Gorana“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari