Mustafa poslao stari predlog 1Foto: EPA

Portparol DSK Besian Mustafa rekao je danas za lajmi.net da je lider DSK Isa Mustafa odbacio je predlog Pokreta Samoopredeljenje o formiranju vlade i Albinu Kurtiju uputio predlog DSK usvojen na sastanku 8. januara.

„Danas je predsednik DSK Mustafa, na zahtev predsednika Samoopredeljenja, Aljbinu Kurtiju poslao predlog DSK usvojen na sastanku 8. januara 2020“, izjavio je portparol DSK. Takođe je najavio da danas neće biti sastanka Mustafe i Kurtija.

Detalji samog predloga, međutim, nisu precizirani. KoSSev podseća da je ponuda LDK Samoopredeljenju poslata samo dan nakon što je potpredsednik Samoopredeljenja Besnik Bisljimi (Besnik Bislimi), potvrdio da je njegova stranka uputila novu ponudu predsedniku LDK Isi Mustafi, kojom je precizirano povećanje broja ministarstva sa 12 na 14 od kojih bi pet pripalo Samoopredeljenju, šest LDK, a umesto planirana dva, tri ministarstva manjinskim zajednicama.

Poslanica Pokreta Samopredeljenje (LVV) Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) okarakterisala je netačnim da će treće ministarstvo namenjeno nevećinskim zajednicama pripasti Srpskoj listi. Kandidatkinja za premijerku na poslednjim izborima iz ove stranke Vjosa Osmani, danas je potvrdila da će LDK razmotriti najnoviju ponudu LVV, prenose kosovski mediji.

Kako je navela, o svim pitanjima vezanim za koaliciju raspravljaće se u narednim danima u Glavnom odboru LDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari