Na Đačkom trgu govore Kojo i penzioner Stefanović 1Detalj sa ranijih protesta Foto: Tviter @NensyRFC

Novi, sedmi po redu protest Kragujevčana protiv režima Aleksandra Vučića zakazan je za sutra uveče.

Na Đačkom trgu će, prema najavi organizatora, Kragujevčanima da se obrate njihova sugrađanka Biljana Lukić, glumac Nikola Kojo i kragujevački i, kako je najavljen, trenutno „najpopularniji srpski penzioner“ Slobodan Boba Stefanović, koji je prošle subote, odmah nakon protesta, bio uhapšen, zato što je tokom protestne šetnje nosio maketu vešala. Na maketi je, pored obešene lutke, sa natpisom „Ja penzioner“, bila ispisana poruka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „vrći pare (od otetih penzija – prim. Z. R.), il se besim“ i „Smrt fašizmu“.

Stefanović je juče našem listu kazao da će, kako izgleda, morati da tuži policiju, koja mu nikakav papir nije dala ni nakon privođenja u subotu uveče, ali ni sutradan ujutro, kad je pušten posle noći provedene u policijskoj stanici i Kliničkom centru, gde je primio terapiju zbog visokog krvnog pritiska. Nikakav papir, kaže, nije mu dat ni u Kliničkom centru.

– Načelnica Policijske uprave u Kragujevcu ( Jasmina Rajković – prim. aut.) izjavila je da ja u prošle subote uveče nisam bio uhapšen. Kako ja te subote, od 19,30, do sutradan ujutro, u 7 sati, nisam bio ni kod svoje kuće, ispada da se meni te noći bio izgubio svaki trag, da nisam ni postojao. Zbog toga ću morati da sudskim putem utvrdim gde sam bio te noći, kaže Stefanović, napominjući da će njegov advokat da proveri u tužilaštvu i sudu da li je protiv njega pokrenut bilo kakav postupak. Ako nije, planira da podnese tužbu protiv policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari