SNS u Novom Sadu, Vranju, Medveđi, Lebanu, Bujanovcu i Leskovcu za smenu Stefanovića 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Gradski i opšitnski odbori Srpske napredne stranke nastavili su glasanje o poverenju ministru odbrane Nebojši Stefanoviću.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu doneo je sinoć jednoglasnu odluku da se pokrene postupak smene Nebojše Stefanovića sa svih državnih kao i stranačkih funkcija.

Zatražena je i smena svih stranačkih funkcionera koji su učestvovali u urušavanju stranke, a pre svega, zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove lične bezbednosti, navdeno je u saopštenju sa sastanka GO SNS.

Dovođenje u pitanje bezbednosti predsednika Srbije koji je duže vremena prisluškivan, najveći je razlog za smenu bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji se trenutno nalazi na funkciji ministra odbrane.

Njegovo nereagovanje na prisluškivanje predsednika govori ili o njegovoj nesposobnosti ili o direktnoj nameri da naudi bezbednosti predsednika države Aleksandra Vučića.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu zbog toga traži da se ceo slučaj ispita do kraja i otkriju svi učesnici pomenute afere, kao i da snose sve zakonske konsekvence.

Novosadski odbor SNS u Novom Sadu za sada je jedini odbor te stranke u Vojvodini koji traži smenu Stefanovića. Očekuje se da se tome pridruže i drugi odbor u pokrajini.

Na sednici GO SNS u Vranju jednoglasno za smenu Stefanovića

Na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju jednoglasno je podržana smena ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, potvrdio je novinarima sekretar Gradskog odbora Goran Đorđević.

Članovi Gradskog odbora izjašnjavali su se ne samo o smeni republičkih, već i lokalnih funkcionera. Sednici je prisustvovao i potpredsednik Izvršnog odbora SNS Dragan Stevanović

Đorđević je u ponedeljak rekao da su predložene smene direktorke vranjskog Zdravstvenog centra Ljiljane Antić, savetnika gradonačelnika za zdravstvo Miroljuba Stankovića, izvršnog direktora Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja grada Dejana Stanojevića.

Osim njih, zatražena je smena i člana Gradskog veća zaduženog za resor privrede, ekonomije, preduzetništva i ugostiteljstva Nebojše Zupančića, člana Gradskog veća za sport i omladinu Nenada Đorđevića inačelnika Odeljenja za inspekcijske poslove grada Vranja Bobana Antanasijevića, rekao je Đorđević.

On je dodao da su svi predlozi usvojeni jednoglasno, osim predloga za smenu većnika Nenada Đorđevića jer je od 96 članova koji su glasali 15 bilo protiv.

Predlozi za smenu su prosleđeni centrali stranke u Beogradu.

I Lebane protiv Stefanovića

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Lebanu doneo je odluku o nepoverenju ministru odbrane i visokom funkcioneru te stranke Nebojši Stefanoviću i zatražio da on bude smenjen sa svih funkcija i isključen iz stranke, rečeno je FoNetu.

Od 42 člana Odbora sastanku je prisustvovalo 40, a doneta je jednoglasna odluka i o zahtevu da se bivši direktor Turističke organizacije Bojan Jović isključi iz SNS. Članovi Opštinskog odbora SNS u Lebanu zatražili su i smenu direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu Dejana Stankovića „zbog nesaradnje”, navode izvori FoNeta.

Medveđa i Bujanovac traže i smenu Stankovića 

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Medveđi izglasao je nepoverenje ministru odbrane i visokom funkcioneru SNS Nebojši Stefanoviću i zatražio njegovu smenu sa svih funkcija.

Taj odbor zatražio je i smenu predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zorana Stankovića, rečeno je FoNetu.

Nepoverenje Stankoviću izglasano je zbog, kako je navedeno, „neaktivnosti na terenu”.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu izglasao je nepoverenje ministru odbrane i visokom funkcioneru SNS Nebojši Stefanović i zatražio njegovu smenu sa svih stranačkih i državnih funkcija.

Bujanovački odbor zatražio je i smenu Zorana Stankovića sa mesta predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju zbog, kako je navedeno, njegove neaktivnosti na terenu i vrlo retkih dolazaka iz Beograda i boravaka u Bujanovcu.

I Leskovac protiv Stefanovića

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Leskovcu danas je izglasao nepoverenje ministru odbrane i visokom funkcioneru te stranke Nebojši Stefanoviću i podržao zahteve za njegovu smenu sa svih funkcija.

Sem o ministru i visokom funkcioneru svoje stranje, leskovački naprednjaci su se bavili i pomoćnikom direktora Sportskog centra “Dubočica” Aleksandrom Petkovićem, kome je takođe izglasano nepoverenje.

Kako FoNet saznaje, izjašnjavanje o nepoverenju Petkoviću tražila su dvojica predstavnika mesnih odbora SNS koji su zaposleni u Sportskom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari