Na suđenju tviterašu saslušan pripadnik Vučićevog obezbeđenja 1Foto: FoNet/ Dragan Antonic

U nastavku suđenja Draganu Miloševu zbog pretnji Aleksandru Vučiću na Tviteru i nađena dva puščana metka, salušan je kao svedok i zamenik šefa obezbeđenja predsednika Srbije Zlatko Čotrić iz specijalne jedinice “Kobre”.

On je naveo da rukovdstvo obezbeđenja predsednika Srbije uvek dobija obaveštenja kada je reč tvitovima određene sadržine, kao i da postoji elaborat o obezbeđenju. Postupa se po tom elaboratu, ali on ne može da objasni kako, jer je reč o državnoj tajni.

Svedočio je i sudski veštak Svetislav Mišković koji je naveo da optuženom treba lečenje od alkoholizma, ali je istakao da ta vrsta lečenja uvek zavisi od volje bolesnika i da se na silu nije izlečio niko.

Sudu je dostavljen i izveštaj iz ustanove za lečenje zavisnosti u ulici Teodora Drajzera, po kome je optuženi bio na lečenju u dnevnoj bolnici i da je lečenje od alkoholizma uspešno završeno.

Saslušane su i majka i sestra okrivljenog. Majka Branka Milošev je objasnila da su dva metka nađena u stanu zaostavština njenog oca koji je umro 2000.-te i da su ih ona i njen muž doneli kući.

Sudija Višeg suda Vladan Ivanković zakazao je kraj suđenja za 28. oktobar. Dragan Milošev nalazi se u pritvoru od 6. maja kada su ga pripadnici BIA uhapsili nakon što je na društvenoj mreži Tviter napisao više objava o predsedniku Aleksandru Vučiću.

U optužnom predlogu tužilaštva za visokotehnološki kriminal traži se 11 meseci jedinstvene kazne zatvora za Miloševa (48) i poziva na izveštaj Ministarstva odbrane i Vojnobezbednosne agencije da su njegove objave na Tviteru, među kojima i „ubiti Vučića“ shvaćene ozbiljno, i da je zaštita predsednika podignuta na najviši nivo.

Milošev se ranije izjasnio da nije kriv, da je na Tviteru ušao u raspravu sa „botovima“, a da dva puščana metka nisu „pronađena“ već su „viđena“ jer, stoje na polici kod pokvarenog računara u stanu u kome živi s majkom, već decenijama. Sudu su dostavljeni i izveštaji o postupcima koji su protiv Miloševa ranije vođeni po prijavi bivše supruge za porodično nasilje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari