Nada Kostić, član DS-a, ali samostalni poslanik 1Nada Kostić

Nada Kostić, novi poslanik u Skupštini Srbije, položila je danas zakletvu i tako stupila na dužnost. Ona je izabrana sa liste pokreta Dosta je bilo, a na poslaničkom mestu zamenila je Miloša Boškovoća, koji je ranije napustio DJB i vratio poslanički mandat.

Kostićeva će, međutim, kako je rekla novinarima delovati kao samostalni poslanik, jer je, još pre dve godine napustila DJB i pristupila DS-u.

Na pitanje zbog čega kao član DS neće biti i deo tog poslaničkog kluba u parlamentu Kostićeva je odgovorila  da ne bi bilo korektno da se priključi odmah nekom poslaničkom klubu, pošto  je izabrana  sa liste DJB-a.

„Ja sam odmah posle lokalnih izbora, postala odbornik u SO Stari Grad  sa liste DJB-a, ali sam napustila DJB i još tada izuzela svoj mandat i postala jedini odbornik DS-a“, objasnila je Kostićeva , a na pitanje zašto nije vratila poslanički mandat DJB-u, odgovorila je da je bila zaboravila da je na izbornoj listi za republičku skupštinu i da se iznenadila kada su je pozvali da dođe u parlament jer je  mandat.

„Kad sam shvatila da ću biti poslanik rešila sam da iskoristim priliku da može da se čuje moj glas, jer su mediji bili zatvoreni za mene, nisam mogla ni da promovišem svoju knjigu, a sednice parlamenta se prenose, pa ću imati priliku da iznesem svoje stavove“, navela je Kostićeva na konferenciji za novinare , ne krijući iznenađenje što  konferenciji prisustvuju novinari .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari