Nakon reakcije Vučića menadžment "Naisa" se izvinjava i povlači otkaze radnicima 1Foto: Starsport

Vlasnici hotela „Nais“ saopštili su danas da će do kraja vanrednog stanja, uvedenog zbog pandemije novog korona virusa, „sve radnike ostaviti na platnom spisku, nezavisno od njihovog radnog statusa i uprkos ekonomskim gubicima koji predstoje“.

Saopštenje je usledilo neposredno nakon objave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ovaj hotel, koji je, kako je naveo, u vlasništvu Ivice Tončeva, inače državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova i funkcionera SPS-a, ostati bez državne pomoći zbog toga što je ovih dana otpustio 60 odsto radnika.

– Odlučili smo da sačuvamo sve radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koji dolazi nakon pobede nad virusom korona. Ovo teško vreme zahteva solidarnosti svih nas i mi želimo da pokažemo da ćemo uvek biti uz Srbiju- naveo je menadžment hotela u saopštenju, uz „izvinjenje Vučiću i svojim zaposlenim, koji su se uznemirili“.

Predsednik Srbije je na nalogu na instagramu napisao da je, kako saznaje, hotel „Nais“ otpustio 60 odsto radnika.

„To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije“, naveo je Vučić, dodajući da „još jednom moli poslodavce da sačuvaju svoje radnike“.

Upravo je Vučić u septembru prošle godine otvorio renovirani hotel „Nais“, uz prisustvo državnog vrha i provladinih medija.

On je tom prilikom kazao da hotel otvara najpre zato što se on nalazi na „najlepšem i najznačajniji mestu na teritoriji Srbije“, a odmah zatim i zbog toga što vlasnici hotela „nisu koristili državne subvencije iako su mogli i nuđeno im je“, zbog čega im je „zahvalan“.

Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik „Naisa“ nije Ivica Tončev. Hotel od pre više od dve godine ima četiri vlasnika, od kojih su dva njegove ćerke, Aleksandra i Marija Tončev, od kojih Marija, prema dostupnim podacima, takođe radi u Ministarstvu inostranih poslova.

Hotel je pre toga, 2016. godine, kupio konzorcijum u kojem su bili surdulička firma „Trgogradnja“ i još dve osobe, plativši ga 135 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari