Nakon reakcije Vučića menadžment „Naisa“ se izvinjava i povlači otkaze radnicima

Ostavite komentar


    1. A jesu li gazde?Imate vrlo prosto resenje za radnicke probleme.Postoji agencija koja se zove APR i za svega par hiljada dinara postanete gazda ili vlasnik firme…i nema vise bojazni da moze neko da vas otpusti

      1. A ovaj „gazda“ se baš potres’o što neće imati podršku države!!!

        1. Badavi ti APR, kada su „gazde“ već „pokupovale“ sve firme koje nešto vrede, za npr 9 evra za tri šećerane.

      2. Kako mislite gospodine Pavle. Valjda postoji nešto što se zove socijalna koegzistencija ili solidarnost, ako ne uvek bar u ovim teškim tenucima. Nakon ovog neće sve biti isto. Odzvonilo je liberalnom kapitalizmu

      1. Gospoda su sve izrezirala u dogovoru,ovaj kao pogresio a ovaj drugi svetac zastitnik srbije,za taj dogovor naravno ovaj prvi dobija subvencije i podsticaje i dobro se opet naplati.Pa nije on jedini u Srbiji otpustio radnike,pa jos mediji da objave,znao sam unapred ceo scenarijo.Ovaj prvi kad moze njegova vlada da donese uredbu o kucnom pritvoru bez nanogice od 12h za celu drzavu moze i uredbu o ovakvim slucajevima i shodno tome da deluje za vreme vanrednog stanja da niko ne bude ostecen.A ovako kad ovo prodje dok se braca u vrhu namire ostali manji privatnici ce sigurno biti na gubitku i oni i radnici.Bar je tako kod nas uvek bilo.

      1. Stvarno? Bas bih volela da vas vidim u toj situaciji… od cega da ih placa kad nema posla? Svi samo pljuju po poslodavcima, a ne znaju koliko su optereceni nametima.

        1. Pa Danijela, nek izađe gospodin Tončev iz MIP-a, pa nek otpušta. Eto vam SPS, čovek ima hotel i platu od države. Sramota.

        2. Plaćajte od para koje ste ukrali od radnika davajući uvredljivo male plate, ne prijavljujući ih, i od krađe od države i radnika kojima preko računa dajete minimalac, a na crno resto plate, od ne plaćenog prekovremenog rada itd. Jadni vi pa ne možete da izdržite ni dve nedelje i već ste počeli da otpuštate ljude, šaljete ih na neplaćeno itd, ma nije frka tom radniku je lakše nego vama jer on nema ni porez da plati ni auto da održava ni porodicu koju treba da prehrani ma radniku cvetaju ruže pa može bez posla i prihoda i još nema nikakva prava i mora da ćuti. Pa i za vas može da se kaže nešto slično ko što vi radniku kažete ako ti se ne dopada možeš da odeš, pa vi ako mislite da ne možete da radite zatvorite firmu pa budite zaposleni kod nekog drugog malo vas da guze za malu platu da vidite kako je radniku lepo i drago kad za sramotno malu platu još trpi i mobing.

        3. A odakle njegovoj cerki pare da bude vlasnik. Toncev je ovejao par gradova po Srbiji dok je bio bogzna koj gradjevinac. I kako je zaposlio cerku u ministarstvo ino.poslova. Obrukao je stranku iza koje se krije godinama i sram ga bilo.

    2. Svi prolazimo kroz tezak period i zaista nema potrebe da radnici ispastaju zbog celokupne situacije

      1. Tako to ide, druže…
        I ne, ne prolaze svi kroz težak period, vlast čiji si ponizni sluga sada mlati pare, a ti botuj…

      1. Za ove sto brane poslodavce ili su jedni od njih, postoji zakonska osnova koja kaze, prvo stari odmor, pa novi odmor, pa placeno odsustvo, pa tek onda neplaceno odsustvo. Tako bi bilo u drzavi koja drzi do svojih zakona. U banana drzavama majmuni rade evo bas ovako kako se kaze u vestima, dok majmuni botovi to podrzavaju. Zato se i zove banana republika.

        1. Šta se buniš?Tražili smo 5.oktobra 2000. kapitalizam,jer nam socijalizam nije odgovarao,još tada smo evoluirali od čoveka u majmuna, a političari od majmuna u čoveka.

          1. Pa ti naveci socijalisti su sad kapitalisti.Socijalisti a vlasnici hotela ,televizija ,gasa, poste ,osiguranja,svih radio stanica….Svoj sumnjivi novac iz devedesetih pretvorili u valsnistvo svega 2000 tih.aA pridruzile se i druge secikese

          2. Ti si, brate Ljubisa, uspeo da evoluiras od majmuna u orangutana. Kad si bio za te pre 2000-te si bio majmun, a sada kada botujes za ove si se iskristalisao u jednu vrstu majmuna -orangutana.

    3. Zamajavaju narod. Evo sad nece da ih odpusta.Izvinjava se i Vucicu i narodu. Vucic sad kao dodje spasilac naroda. Sve moj do mojega!

    1. Da, to je taj. On je uz pomoc drzave stigao do mesta drzavnog sekretara, tako da mu dalja pomoc nije potrebna. Ali kao drzavni sluzbenik morao bi da snosi sankcije za nepostovanje apela drzave da ne otpusta radnike, dakle da bude kaznjen, a ne da nam Vcic zamazuje oci.

    2. Ovo je klasičan primer prevare, fingirane situacije radi prikupljanja simpatija. Malo dete vidi da je ovo loše izrežirana predstava u kojoj zli poslodavac daje otkaze, Vučić se oglašava, preti, i zli poslodavac se uz izvinjavanja predomišlja. Veliki vođa kao spasioc, spasio radnike od otkaza. Jako providno i smešno.

      1. Vansi, koncesionar aerodroma Nikola Tesla, otpušta preko 40 radnia. Da li će se AV oglasiti ili zažmuriti?

  1. Radnici nisu ništa krivi zbog novonastale situacije, u pitanju je viša sila koja pogađe ekonomije širom sveta! Poslodavci treba da pronađu model sa kojim će zadržati radnike u radnom odnosu i uz pomoć države pokušati da pronađu rešenje!

  2. Znaci, umesto da predlozi konkretan plan i ponudi konkretnu pomoc drzave (npr. smanjenje/ukidanje poreza na plate na nekoliko meseci), AV je odlucio da koristi neodredjena obecanja i upiranje prstom i indirektne pretnje kao sredstvo pritiska. Svaka cast, tako se to radi u Severnoj Koreji, pardon Srbiji.

  3. Mogli su malo da se strpe, a ne odmah sa otkazima.Šta su vam radnici krivi?

  4. Da otpusti radnike ima pravo. Bolje da im je smanjio plate ili uputio ih na bolovanje i uzeo novac od drzave nego sto je ljude ostavio bez posla.

  5. Neljudski se poneo i ne treba da ga pomogne drzava. Sram ga bilo. Ostavio je ljude bez plate iako je receno da ce drzava nadoknaditi troskove za ova dva meseca samo da se strpe

    1. Pomoci ce drzava vec nekom prilikom, jednom u neodredjenoj buducnosti, nadoknadice, hoce, hoce, samo se vi strpite. Genijalna strategija za motivisanje privatnika bez prihoda da zadrze radnike u najgoroj krizi 21. veka.

    2. Alo botovi ,ne budite toliko glupi … drzava nece pokriti nikog jer nema čime a ako i bude pokrivala ,to će biti napredni kadar. Evo,sad smo čuli ovu čisto populističku vest gde se kao AV ljuti na Tončeva. Ali nigde necemo čuti vest za pola godine da je država ipak isplatila „pokriće “ Tončevu i pored ovoga. A bice pokrivanja naprednjačkih firmi ,ihahaj.
      Tončev i Luka Jović su žrtveni jarići ove vlasti koja kao pokazuje ravnopravan tretman prema svima.
      A neće njima nista biti , još će im se i isplatiti.

    3. Hoće Sanja to da se desi, ali samo ako odtane nesto od troškova za autobuse i sendviče!! Vas takozvane botove covek može da prepozna i na kilometar razdaljine!! Oba država ima srce za ONE NA VRH I NJIHOVE ILIZICE!! Da nije tako nebi ljudi radili za najniže plate u evropi a plaćali najskuplje gorivo kao o dosta životnih namirnica i proizvoda potrebnih za normalan život!! Znam da na ovom sajtu NIJE običaj da se međusobno prozivamo, ali ipak cu vam reči prijatan SENDVIČ!! TAJ isti tončev je vlasnik još jednog hotela u nišu, nisam siguran da li je u pitanju ambasafor , u kome je trebala da se održi neka tribina i gde je „gospidin“ na dan ili dan pre održavanja, ozkazao salu pod navodom da prokišnjava!! Ovo sa otpuštanjem radnika tek sledi i neka VSM je u SRBIJI bog na pomoći! Inače živim u zemlji gde je jedma od točevih ćerki pri ambasadi srbije ATAŠE ZA KULTURU!! Odabrano društvo, maltene dinastije tončev, vučić, stefanović

      1. Opa bato! Ni pola sata i već tončev povlači odluku ! U putanju je lapsus kso i kod ONE iz batuta!! Jbga, mislili na povišice plate i unapređenja, ne na otkaze!

  6. A bas je bilo veselo na ne tako davnom otvaranju renoviranog hotela kupljenog za “ male “ pare . . . a Aco . . . cak je i Z . Mitrovic – pink pravio“ dzumbus “ atmosferu . . . a sada “ cipel cug “ sa posla . . .eeee. . . “ zlatno doba “ . . .

  7. Zalosno je sto neduzni radnici ostaju bez posla , oni nisu krivi za ovu situaciju i epidemiju koja nas je zadesila.

  8. Tončev u poslednje vreme često prkosi državi, trebalo bi ga sankcionisati što pre.

    1. A odakle da im da plate. Nisu svi u naprednom sistemu. Ja sam radnik. Ninimalac. Da si ti gazda jel vi te bilo sram. Ne bi sigurno.

  9. Hteo bih da mi neko objasni,šta ću ja kao „gazda“da radim sa dva zaposlena kojima imam da isplati još samo 1,5 platu da radim kad ne budem ni za sebe imao posla,sad mi kreće sezona a posla i zarade ni na vidiku hvala,očekujem odgovore zaposlenih u javnom sektoru.

    1. Pa nista. Bice im lakse sto je i poslodavac ostao bez posla. Zivece 2-3 dana od likovanja, a onda ce da ukapiraju. Neki.

      1. Šta kad firma propadne? Poslodavac mora dio imovine (ili svu) prodati da isplati radnicima. Nakon prolaska pandemije svi su na birou bez šanse za zaposlenje. Ako radnici odmah napuste, nakon prolaska pandemije se imaju gdje vratiti. Birajte scenario.

  10. Tako i treba. Javno objaviti imena koji krse radnicka prava. Samo tako doci cemo do radnicke i socijalne pravde.

    1. Pravde nema, gledajte da budete zaposleni i da imate platu, ili krenite u sopstveni biznis. Ništa lakše, prodate imovinu i uložite u posao.

    1. Ma kako da ne bas svasta. Ima braca Vucic da mu podignu reket koji mora da im uplati.

  11. Da li neko može i da pomisli da sve to nije deo scenarija? Već ste fotografije iz Beča, gde dotični „poslodovac“ nosi kese AV? Igramo se države, prozvaću te na tvoteru, ti ćeš kao da promeniš mišljenje, ja veliki, ti veliki, a kansije ćeš dbiti kredit od ržave… i tako poslednjih osam godina… nemojte sepecati na gluposti.

    1. Sve ste u pravu, osim za ovo „poslednjih osam godina“. Znam da Vi koji ste za opoziciju Vučića smatrate najgorim u istoriji, jer mu ne možete ništa. Znam i da ovi koji su za Vučića smatraju da je DOS bio najgori u istoriji. Istina je da su svi loši, a ja sam objektivan, jer nisam ni za jednu od strana. Istina je da je Vučićeva vlast bolja ekonomski, a DOS-ova vlast bolja za slobodu građana. Da spojimo te dve stvari, opet ne bi bili dobri, već samo podnošljivi. Tako da, nije teko 8 godina, več 20. Ono pre toga neću ni da komentarišem, to je bila prava diktatura.

  12. A odakle ovom hotel? Aha, clan vladajuce stranke.Svaka cast!Drzavo samo dozvoljavaj kriminalcima da se kote,ne zatvaraj fabrike, leglo zarzae, svojih investitora “koji zele dobro srbiji”, a ostatak naroda zatvaraj u logor Sajmiste koje si otvorila.

    1. Nije čak ni direktno član vladajuče stanke, nego je nekakav visoki glavonja u SPS-u koji je „samo“ koalicioni partner vladajuće stranke. Nekako se prirodno postavlja pitanje kad je koalicionim partnerima dozvoljeno da tako lapaju, koliko onda tek lapaju sami članovi Partije?!

  13. A odakle ovom hotel? Aha, clan vladajuce stranke.Svaka cast!Drzavo samo dozvoljavaj kriminalcima da se kote,ne zatvaraj fabrike, leglo zarzae, svojih investitora “koji zele dobro srbiji”, a ostatak naroda zatvaraj u logor Sajmiste koje si otvorila.

    1. Druze, tatko mu je napravio radnju jos pre 40god, dundjer covek iz Surdulicu, i kad su usli u politiku naravno da suodmah nastavili da „rade“.
      Sve pare kojim je kupljen hotel su legalne, ali treba se pitati kako je do njih doso…i sto je najtuznije on je jedini politicar sa juga Srbije koji ima nekog uticaja, jer je on preko Tonchev gradnje oprao svima pare i u svakoj kampanji delio shakom i kapom…

  14. sta je ovo, sve bot do bota. a d je slucajno clan sns-a nebi se ni jedan oglasio

  15. Ne razumem zašto podršku države???!!!
    Jel daje država svima podršku ili samo onima koji imaju milione?

    1. Ne razumes ali drzava podrzava one privrednike koji ulazu i otvaraju radna mesta. Otvaraju a ne zatvaraju.

  16. Ja zivim u Torontu i ovde je Air Canada otpistila 5000 radnika zbog situacije sa ovim virusom pre nedelju dana. I verujte mi niko se nije uzbudio previse.
    Medjutim ovde postoji nesto to se zove unemployement insurance i svaka osoba koja ostane bez posla ne svojom krivicom ima pravo da prima nadoknadu sledecih devet meseci. Nadoknada nije neka ali omogucava toj osobi da prezivi do sledece prilike za posao ili dok ih poslodavac ponovo ne pozove na posao.

    1. To važi u bogatim i uredjenim državama. U sirotinjskim i neuredjenim državama važi obespravljenost, siromaštvo i odsutnost reda i zakona.. Nešto kao farma.

  17. Kako su brzo saznali za covecnost i solidarnost…lepa rec i gvozdena vrata otvara.

  18. Koja smejurija od drzave.Predsednik preko tvitera preti pritom ne objasnjavajuci po kom je to zakonu i kako ce da pomogne onima koji gomilaju gubitke.Ne mislim na ovog Tonceva,on ce plivati.Ej,a ono drzavni sekretar u MIP,to je vrh.Alanfordovski,kao i vecina u ovoj drzavi.

  19. Manevar i politikanstvo.“Predsednice izvini“.Kampanja AV nikad veca.Manipulisanje narodom.

  20. Ljudi shvatimo da smu u Vanrednom stanju budimo korektni kako prema državi tako i prema radnicima.Da li treba predsednik i država da reaguje stalno kao što je dobro što su reagovali kod hotela Nais. Nadam se da će mnogi privatnici da se opamete i shvate težinu trenutne situacije.

  21. Izvinili se Vucicu sto se uznemirio?!?’v Pukni zemljo, da sve normalni u tebe propadnu.

  22. Divna vlast, gazda hotela, sekretar ministarstva, socijalista otpušta radnike čim je malo zagustilo. Ne verujem da će ih stvarno vratiti na posao. PS botovi imate Kurir i Informer pa komentarišite botovski.

  23. Radnici mozda trenutno jesu teret za privatne firme, ali nece ovo trajati do veka. Verujem da nasi privatnici mogu izdrazi ovaj period bez otpustanja.

  24. Drzava nudi olaksice, odlaganja i druga resenja, treba se samo raspitati, a ne brze bolje otpustiti sve. Pa zivece se, ljudi moji, i posle ovog virusa.

  25. Radnici u ovom trenutku moraju da se zaštite i da se ne otpuštaju. Ova situacija će ubrzo proći.

  26. Ovo je dobra mera i opomena sviim privatnicima, ali bilo bi dobro da otpušteni radnici dobiju neki broj telefona da prijave slušajeve otpuštanja, posebno oni koji rade na crno.

  27. A cerkicu mu zaposlio partijski koleza Ivica Dacic u ministarstvo rpljnih poslova da ne ceka jadno dete na biroju.

  28. Radnici ne treba da budu kolateralna steta napada virusa. Izvanredan gest predsednika koji pokazuje koliko mu znaci svaki covek u ovoj zemlji.

  29. Mnogo ljudi dobija otkaze ovih dana, privatnici ne slusaju savete Vucica da obustave sa tim, jer ce im drzava mnogo pomoci kada se izvucemo iz ove borbe sa Covid19. Ovo je najbolji dokaz da to nisu prazne price, vec cvrsta obecanja koja ce biti ispunjena.

  30. Svaka cast predsedniku, vratio je ljude na posao! A sto se iza kulisa ljudi otpustaju bez medijske paznje, na to cemo da zazmurimo. Recimo, renomirani proizvodjac obuce Labrador, otpustio je sve svoje radnike. Ovakvih primera je jos mnogo… Svaka cast predsedniku!

    1. Zasto za druge hotele ne zovu da povuku otkaze, ako je do otkaza…a ne do neceg drugog… pisu ljudi da su u hotelu “Izvor” podelili otkaze, hotel “Mona”, Cepter u firmi u Beogradu…i ko jos sve od zvucnih imena…a ne spominju ih… Da je do otkaza ne bi seljacki bilo na instagramu….

  31. hahahaha,cucic i toncev se pprepucawaju preko radnika na minimalcu….slika i prilika vlasti,,
    ko sme u 50 eura da ce toncew za 6 meseci da predje i SPS U SNS???lopurde su to prewejane ljudi moji…sirotinja ce na kraju ili da se digne ili u kazamat.

  32. Bili su ucenjeni su da glasaju za SPS na prošlim izborima, sad su dobili otkaze. To čeka i sve ostale koji moraju da glasaju po partijskom zahtevu. Pa vi glasajte za Vučića i Dačića koji će vam to vratiti otkazom onda kad bude bilo najteže.

  33. Ovak kao otpušta,ovaj kao kririkuje i pteti,ovaj se kao,opameti,pa vrati radnike i ovaj ispada heroj. Igre bez granica..leba i igara!

  34. Ha, kakav igrokaz u reziniji SNS-a i SPS-a. Znaci oni su neverovatni, a narod koji se prima na ovako nesto je jos gori. Ljudi videli kako je Putinova reakcija na one sa apotekama stekla simpatije u nasem narodu (mada je meni ta situacija namestena prilicno) i onda su oni kao ljudi bez ikakvih svojih ideja ponovo prisvojili nesto tudje da bi odusevili deo ovog sludjenog naroda kome svest formira Zeljko Mitrovic sa isto ovakvim banalnim pricama i humorom. Neverovatno. Ne znam da li mi je teze da poverujem da imamo vlast kojoj ovakva ideja padne na pamet koju niko ko ima IQ veci od 50 nikada ne bi pokusao da progura, jer je imbecilsna, ili mi je teze da poverujem da i ovoj zemlji ima ljudi koji ce se primiti na ovakvu bljuvotinu. Ej, nama vladaju ljudi koji za osam godina jednu svcoju ideju nisu lansirali, koji se sluze igrarijama koje ja mislim kod predskolaca ne prolaze i za koje bi vaspitacica dala (da je tema smisliti tako nesto) mozda edva trojku (kad bi se ocenjivalo) i ipak postoje mufloni koji se na sve to prime. E, stvarno ja ne znam gde ide ova Srbija.

  35. To je i bilo logicno majune da se izvis svom gospodaru koji ti je bio na tom otvaranju Vaseg hotela.Koji ti je obezbezdio da uopste budes vlasnik necega???
    Ima li nade da se izvinis svojim robovima sto si im dao otkaz a sada se pravis lud da si pogresio???
    Odjednom si postao dusevan majmune!!
    Sad trazi pare od onog Malog za tvoje dusevne bolove i gubitak finansijski i moralni ako ga uopste imas??
    Cujem kasa puna!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.