Narodna stranka: Promena vlasti uslov za rešavanje problema kanalizacije u Kaluđerici 1Foto: Narodna stranka

Gradska vlast u prethodnih šest i po godina nije učinila ništa na rešavanju problema kanalizacije u beogradskom naselju Kaluđerica, gde se fekalije često izlivaju, i takvo stanje neće biti promenjeno dok je SNS na vlasti u glavnom gradu, rekli su danas predstavnici Narodne stranke.

„SNS je još 2012. godine obećao da će zauvek rešiti taj problem, ali od toga nije bilo ništa. Mnogi građani Kaluđerice žive bez kanalizacije već 40 godina, a postojeća kanalizaciona mreža je izgrađena parcijalno i nelegalno, pa se otpadne vode izlivaju u Kaluđerički potok, koji je postao fekalni kolektor“, rekao je poverenik Narodne stranke za Grocku Igor Stojmenović u programu „Otvoreno“.

Stojmenović je istakao da se fekalije često izlivaju jer je pritisak u postojećoj kanalizacionoj mreži sve veći zbog izgradnje novih zgrada koje se na nju priključuju.

On je naveo da je rok za izradu idejnog rešenja za kanalizaciju u Kaluđerici istekao pre skoro godinu dana, a građani ne znaju da li je to rešenje završeno niti šta gradska vlast planira da uradi.

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović rekao je da, pored Kaluđerice, problem kanalizacije postoji i u opštini Palilua u naseljima Krnjača, Borča i Ovča.

„Vlast jedino zna da daje lažna obećanja, poput onih predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će problem kanalizacije biti rešen, ali građani neće dobiti kanalizaciju dok je na vlasti SNS, jer već osam godina samo daju lažna obećanja“, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da vlast ne može da reši problem kanalizacije, jer je njen „cilj samo lično bogaćenje ljudi na vlasti i jer je nesposobna“.

Odbornica Narodne stranke u Marina Lipovac Tanasković rekla je da su postojeću kanalizacionu mrežu u Kaluđerici pre 40 godina izgradili sami građani, a Grad Beograd i opština Grocka nisu ništa uradili po tom pitanju.

„Kaluđerica je udaljena od centra Beogada 10 kilometara, a prema popisu iz 2011. godine u tom naselju živi 27.000 stanovnika, dok je danas taj broj dostigao 40.000. U Kaluđerici je građeno neplanski i stihijski i ona je prva asocijacija za nelegalnu gradnju u Beogradu, što je, između ostalog, uzrokovalo brojne probleme“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari