Narodni blok pokreće kampanju: Vratiti građanima pravo na odlučivanje o državnim temama 1Foto: Narodni blok (Arhiva)

Opozociona koalicija Narodni blok saopštila je da kreće u kampanju skupom u Čačku u utorak, 10. decembra.

Kako navode iz ovog političkog saveza glavna tema kampanje će biti pokretanje građana Srbije da zahtavaju da im se vrati pravo na lični suverenitet i pravo na odlučivanje o krupnim državnim temama.

Prema mišljenju stranaka okupljenih u Narodnom bloku strašno je da se odluke poput one o ulasku u tzv. „Balkansku uniju“ ili razni ugovori kojima se Srbija stavlja na listu država u kojima se omogućuje trajni boravak migranata donose van svih institucija i mimo očiju najšire javnosti.

Ključna poruka niza skupova kao i peticije koju će Narodni blok pokrenuti je: „Protivim se ulasku Srbije u uniju sa Albanijom i S. Makedonijom bez odluke građana na poštenom referendumu“.

Glavni cilj je sprečiti samovolju vlasti i vratiti otetu državu u ruke narodu, a taj cilj je kako smatraju u Narodnom bloku moguće ostvariti ukoliko se vlast spreči da potpiše tzv. „mini šengen“.

Posle skupa u Čačku, održaće se još niz skupova širom Srbije i to u Apatinu, Nišu, Vranju, Novom Sadu, Beogradu, Požarevcu, Somboru i Šapcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari