NDBGD: Otpuštanjem novinarki Trninić i Vojtehovski sa Prve, nastavljena kontrola nad medijima 1Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je otpuštanjem novinarki Suzane Trninić i Tatjane Vojtehovske sa televizije Prva, nastavljeno stezanje kontrole nad medijima u Srbiji, navedeno je u saoptenju Inicijative.

– Politički motivisano sklanjanje nepodobnih novinarki dešava se baš u toku dijaloga vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka. Tema ove, kao i prethodne runde sastanaka su upravo mediji i kontrola koju nad njima vrši Srpska napredna stranka. Dok sa jedne strane vlast učešćem u ovim razgovorima želi da stvori lažnu sliku nekoga ko je spreman na poteze koji bi vodili demokratizaciji zemlje, postizanju fer izbornih uslova i slobodnih medija, sa druge, svojim postupcima nastavlja da guši svako kritičko mišljenje – kažu iz NDBGD

kako navode, ovakvi licemerni potezi još jednom dokazuju da nema nikakvih pomaka, niti rada, na ostvarivanju zahteva opozicije koji su potpisani i predati u decembru prošle godine, kao ni da nema naznaka da će biti uvažene preporuke organizacija civilnog društva i ekspertskog tima 1 od 5 miliona.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je bojkot izbora koji nas očekuju sledeće godine prvi korak u borbi za demokratizaciju i slobodu zemlje. U najskorijem periodu ponudićemo predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora na usaglašavanje građanima, akademskoj i stručnoj javnosti, civilnom društvu i ostalim političkim akterima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari